Naslovnica Gospodarstvo Prodor na kitajsko tržišče bi bil lahko ključen za slovenske vinarje

Prodor na kitajsko tržišče bi bil lahko ključen za slovenske vinarje

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko smo v Sloveniji nazdravljali Svetemu Martinu, so se skoraj vsi najpomembnejši slovenski predelovalci vin odpravili na delovni obisk Kitajske. Slovenija se je namreč v Šanghaju kolektivno predstavila na sejmu ‘ProWine 2019’, ki je najpomembnejši vinski sejem v celotni Aziji.

Prodor na kitajsko tržišče bi bil lahko ključen za slovenske vinarje V Šanghaju poteka en največjih globalnih strokovno-poslovnih sejmov s področja vinarstva (foto: gov.si)

 

Ni nobena skrivnost, da so Kitajci ljubitelji dobre žlahtne kapljice, Kitajska pa s svojim milijardnim prebivalstvom že sama predstavlja največji vinski trg med vsemi državami na zemljski obli. Zato je povsem jasno, zakaj se večji slovenski pridelovalci vin trenutno nahajajo v največjem kitajskem trgovinskem središču – miliijonskem mestu Šanghaj, kjer pravkar potka sejem ‘ProWine 2019’. Ta sejem je najpomembnejši vinski sejem na celotnem azijskem trgu.

Slovenija se je letos prvič predstavlja na tem sejmu, pobuda za nastop je prišla s strani slovenskih vinarjev, predstavitev pa poteka pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP). Na razstavnem paviljonu se predstavlja šestnajst slovenskih vinarjev in kleti. V Šanghaju so prisotni: Klet Goriška Brda, Vinakras, Edi Simšič, Jakončič, Ptujska klet, Radgonske gorice, Marof, Erzetič, Marjan Simšič, Ščurek, Stayer, Kristančič, Mare Santo, Santomas, Ferdinand in Vinakoper.

“Rastavni prostor Slovenije krasijo podobe slovenske vinske pokrajine vinorodnih dežel, slike mest in vseh največjih slovenskih znamenitosti. Slovenija se na sejmu predstavlja tudi skozi predstavitev in promocijo najstarejše trte na svetu iz Maribora. Mariborska vinska kraljica Ana Protner obiskovalcem in medijem predstavlja najstarejšo trto in posebnosti slovenskih vin. Obiskovalci in poslovni partnerji bodo vse do četrtka dobili tudi ostale koristne informacije o Sloveniji, njenih značilnostih in posebnostih ter priložnostih za obisk naše dežele,” so pojasnili na MKGP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.