Naslovnica Šport Srebrni odbojkarji so le dva koraka od Olimpijskih iger

Srebrni odbojkarji so le dva koraka od Olimpijskih iger

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je včeraj odigrala drugo srečanje dodatnih kvalifikacij za odhod na Olimpijske igre v Tokio in po pričakovani drami premagala gostiteljico Nemčijo s 3:2. Naši so se tako, ne glede na razplet današnje tekme s Češko, že uvrstili v jutrišnji polfinale. Dejansko so slovenski odbojkarji le dve zmagi oddaljeni od vozovnic za Japonsko. 

Srebrni odbojkarji so le dva koraka od Olimpijskih igerSlovenski odbojkarji bodo morali v polfinalu zaigrati še bolje kot doslej (foto: CEV/OZS)

 

Slovenski selektor Alberto Giuliani je včeraj v ogenj proti Nemčiji poslal enako zasedbo kot že na prvi tekmi kvalifikacijski tekmi z Belgijo, bivši slovenski in danes nemški selektor Andrea Giani pa tokrat ni mogel računati na svojega najboljšega igralca, lažje poškodovanega Györgyja Grozerja. Po pričakovanjih pa je bila tekma med slovensko in nemško odbojkarsko izbrano vrsto  izjemno izenačena, na koncu pa je bilo 2:3 (32, -20, 19, – 21, -12) za Slovenijo.

Že prvi set je bil maratonski, s 34:32 pa so ga dobili Nermci, ki so potrebovali vsaj niz, da potrdijo svoje napredovanje v polfinale. Zato so se potem malce sprostili, naši pa so zaigrali bolje in domačinom v drugem setu oddali le 20 točk. V tretjem nizu so Nemci Sloveniji vrnili z enako mero in gladko slavili s 25:29, v četrtem pa so slovenski odbojkarji prevladali v končnici. Podobno so bili v skrajšanem petem nizu naši za odtenek boljši in s 15:12 so vpisali zmago, ki tudi Slovenijo že vodi v polfinale.

»Bila je težka tekma, saj je bil nasprotnik danes zelo dober. Zmagali smo s 3:2 in to je edino važno, saj imamo sedaj pet točk. Jutri ne bomo nič kalkulirali in bomo šli na zmago, tako da bi končali na prvem mestu v skupini,« je za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) dejal reprezentant Jani Kovačič. Naši imajo sedaj po dveh odigranih tekmah 5 točk, Nemci so jih v treh osvojili 7, Belgijci jih imajo le 2, Čehi pa samo eno točko.

Za konec skupinskega dela kvalifikacij se bodo slovenski odbojkarji danes ob 17.30 pomerili prav s Čehi, a bo ta obračun odločal le še o končni razvrstitvi v skupini A. Slovenski selektor Alberto Giuliani pa včeraj ni bil preveč zadovoljen: »Igrali smo slabo, vendar smo uspeli zmagati. Uvrstili smo se naprej, vendar to, kar smo prikazali, ni dobro za naš sistem igre. Pogovoril se bom s fanti, kaj se je zgodilo.«

Polfinalni tekmi bosta na vrsti jutri popoldan, a urnik še ni znan, saj ga bodo šele danes zvečer, po razpletu zadnjih tekem, najbrž malce prilagodili nastopu domače nemške reprezentance in televizijskim potrebam.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.