Naslovnica Šport Spremembe prizorišč Evropskega nogometnega prvenstva

Spremembe prizorišč Evropskega nogometnega prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Pandemija koronavirusa že kroji letošnje evropsko člansko nogometno prvenstvo, pa čeprav se bo pričelo šele čez poldrugi mesec. Prvenstvo, ki bo v več državah potekalo med 11. junijem in 11. julijem, je namreč doživelo prvo ‘koronsko’ spremembo prizorišč. V Španiji je Sevilla zamenjala Bilbao, tekme iz irskega Dublina pa so se preselile v ruski Sankt Peterburg in v London.
Vsi se strinjajo, da nogomet brez gledalcev ni zanimiv (foto: pixabay.com/wgbieber)

UEFA je že pred časom zahtevala garancije s strani vseh dvanajstih držav, ki bodo letos soorganizatorke lani prestavljenega Eura 2020. Krovna evropska nogometna organizacija želi gledalce na tribunah, pa čeprav ne v polnem številu. O tem pa odločajo lokalne pandemiološke razmere in posledične odločitve posameznih državnih oblasti. Ker se marsikje po Evropi trenutno zdravstvene razmere slabšajo in na stadione ne pustijo obiskovalcev, je že prišlo do zamenjave prvih prizorišč.

»Štiri tekme, ki naj bi bile prvotno v Bilbau, bodo prestavljene na Estadio La Cartuja v Sevilli. Gostovanje teh tekem podpira Avtonomna skupnost Andaluzija, ki je potrdila svojo namero, da bo gledalcem dovolila 30% zmogljivosti stadiona za tri tekme skupine E in tekmo osmine finala. Tri tekme skupine E, ki so bile sprva na sporedu v Dublinu, pa bodo prerazporejene na stadion v Sankt Peterburgu, ki že gosti tri tekme skupine B in četrtfinale,« so sporočili z UEFE.

Poleg tega bo Irska ostala tudi brez predvidenega srečanja osmine finala EP. Ta dvoboj, ki je bil sprva na sporedu v Dublinu, so prestavili na londonski Wembley. Osnovni gostitelj prvenstva bo sicer nemški München, kjer bodo na tekme spustili najmanj 14.500 gledalcev, poleg že omenjenih Seville, Sankt Peterburga in Londona pa bodo tekme evropskega nogometnega prvenstva še v Bakuju, Bukarešti, Budimpešti, Kopenhagnu, Glasgowu in Rimu.

Najbrž bodo prav povsod na tekme pustili le predhodno testirane gledalce.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.