Naslovnica Šport Sprejem za zlate košarkarice, Rašo pa ni več generalni sekretar

Sprejem za zlate košarkarice, Rašo pa ni več generalni sekretar

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarska zveza Slovenije je včeraj slavnostno dočakala slovensko žensko reprezentanco U-18, ki je v nedeljo dosegla izjemen uspeh – dekleta so osvojila naslov evropskih prvakinj. Danes pa je v javnost prišla novica, da je generalni sekretar KZS Rašo Nesterović odstopil s svojega položaja.
Sprejem za zlate košarkarice, Rašo pa ni več generalni sekretar

Evropske prvakinje v košarki so včeraj prinesle pokal domov (foto: FB KZS)

Slovo dosedanjega generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Radoslava Nesterovića je za mnoge presenetljivo, tudi za vodstvo KZS. Sicer je ta nekdanji vrhunski košarkar, ki je z ekipo Kinder Bologna zmagal Evroligo leta 1998 in z ekipo San Antonio Spurs ligo NBA leta 2005, zasedal položaj generalnega sekretarja od leta 2014, pred tem pa je bil podpredsednik KZS in ambasador EuroBasketa 2013.

»Odločitev, da zapustim mesto generalnega sekretarja je bila izjemno težka, a sprejeta po dolgem in tehtnem premisleku. Še bolj, kot na vse delo, ki smo ga s sodelavci opravili v vseh teh letih, sem ponosen prav na to ekipo ljudi, ki iz dneva v dan skrbi za slovensko košarko. Skupaj smo delili veselje ter razočaranje in to nas je delalo boljše,« je za spletno stran KZS ob slovesu povedal Rašo Nesterović.

Nekateri sedaj ugibajo, ali ja bilo v ozadju te odločitve dogajanje okrog ženske članske reprezentance, ki je letos odigrala domače evropsko prvenstvo brez najbolj izkušene igralke Nike Barič, nanizala tri poraze in zasedla predzadnje mesto. Tako je bil danes žal malce potisnjen včerajšnji slavnostni sprejem za slovensko žensko reprezentanco U-18, ki je v nedeljo zmagala na evropskem prvenstvu.

Ta izjemen uspeh, da je slovenska ženska košarka osvojila prvi, zgodovinski naslov evropskih prvakinj, je vsekakor lepa spodbuda zanje, za KZS, za vse ostale košarkarice v državi in za vse, ki se v Sloveniji posvečajo delu s košarkaricami.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.