Naslovnica Kronika Spet večja najdba s področja ilegalnih tobačnih izdelkov

Spet večja najdba s področja ilegalnih tobačnih izdelkov

Avtor: Spletno Uredništvo
Finančna uprava Republike Slovenije na vzhodu države ponovno odkrila nezakonito proizvodnjo tobačnih izdelkov. Tokrat je bilo v ilegalnem obratu predelanih najmanj 6,6 tone drobno rezanega tobaka, utajenih pa naj bi bilo za milijon evrov dajatev.  Prav ob prihodu delavcev FURS pa je objekt zapuščalo vozilo, v katerem so našli 200 kg drobno reznega tobaka.
Spet večja najdba s področja ilegalnih tobačnih izdelkov

Že sam model vozila je vse prej kot neopazen, a se lastnik vseeno ni potrudil, da ne bi zbujal sumov (foto: FURS/gov.si)

Podobno kot januarja in novembra lanskega leta, maja leta 2021 in decembra leta 2019 je Finančna uprava Republike Slovenije spet odkrila nezakonito proizvodnjo tobačnih izdelkov. Podobno kot v preostalih primerih je do odkritja ponovno prišlo na vzhodnem delu države, prav tako so bili v večini prejšnjih primerov vpleteni tudi tuji državljani. Tokrat so ilegalni predelovalni obrat našli v kmetijskem objektu na območju Žalca.

Zaseženi so bili 3 električni industrijski stroji za rezanje listov tobaka, stroj za pakiranje drobno rezanega tobaka v manjšo embalažo, 793 kg razpecljanih tobačnih listov ter 192 kg drobno rezanega tobaka, že zapakiranega v vreče za nadaljnjo prodajo. V osebnem vozilu, ki je ob prihodu delavcev FURS ravno zapuščalo lokacijo, pa so našli še 200 kg drobno reznega tobaka, ki je bil namenjen prodaji črno v Sloveniji.

“Nezakonito proizvodnjo sta izvajala tuja državljana, ki so ju z Europolovo mednarodno tiralico tuji organi iskali zaradi kaznivih dejanj v tej državi. Po končanju postopkov sta bila zato predana policiji v nadaljnji postopek. Zbrani so bili tudi dokazi, da je bilo v odkritem ilegalnem obratu predhodno nezakonito proizvedeno vsaj 6.600 kilogramov drobno rezanega tobaka,” so med drugim pojasnili s FURS-a in dodali, da sta sostorilca najbrž utajila okrogel milijon evrov.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.