Naslovnica Gospodarstvo Slovenija je ponovno prisotna na sejmu vojaške industrije IDEX

Slovenija je ponovno prisotna na sejmu vojaške industrije IDEX

Avtor: Spletno Uredništvo
V Združenih arabskih emiratih so otvorili letošnji sejem vojaške industrije IDEX, na katerem se pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija predstavlja sedem slovenskih podjetij in pa tudi dve instituciji. Letos mineva v znamenju vojne v Ukrajini, novih tehnologij in nenehne spremembe koncepta varnosti.
Slovenija je ponovno prisotna na sejmu vojaške industrije IDEX

Prizor z mednarodnega sejma IDEX (foto: idexuae.ae/Spirit Slovenija)

Z Javne agencije SPIRIT Slovenija so poudarili, da je sejem IDEX v Abu Dhabiju edini mednarodni obrambno-varnostni sejem v regiji MENA (Srednji Vzhod in Severna Afrika), zato predstavlja ključno točko za vzpostavitev in krepitev odnosov z zastopniki vlad, vojaške in obrambne industrije iz te regije. Poleg sejemskega dela dogodka je v Združenih arabskih Emiratih organiziran tudi obsežen konferenčni del.

»Pomemben del sejma so različna srečanja, strokovne konference in številni dogodki, na katerih ključni igralci in strokovnjaki z obrambnega področja razpravljajo o največjih izzivih, s katerimi se sooča industrija in iščejo morebitne rešitve. Najbolj zanimiv del sejma za obiskovalce predstavljajo testne vožnje, dnevni prikazi oborožitve in opreme, poskusna streljanja in streljanja na tarče z različnimi oborožitvenimi sistemi,« so pojasnili s Spirit Slovenija.

Letos se na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije Spirit Slovenija predstavlja sedem slovenskih podjetij in sicer C – Astral., Dat – Con, Guardiaris, Pipstrel, Prevent & Deloza, Timtec Defense in Valhalla Turrets. Poleg teh gospodarskih družb sta tokrat v Združenih arabskih Emiratih prisotna še Grozd obrambne industrije Slovenije ter Ministrstvo za obrambo RS.

Sejem IDEX je startal leta 1993 in je na vrsti vsako drugo leto, na njem pa so prikazani zadnji dosežki, inovacije in trendi na področju oborožitve in vojaške tehnike kopenske vojske, letalstva, protizračne obrambe in vojne mornarice. Predlani je zabeležil več kot 900 razstavljavcev iz 59 držav, preko kot 35 nacionalnih paviljonov in več kot 60.000 obiskovalcev, letos pa se tam predstavlja preko 1350 razstavljavcev iz 65 držav.

Z agencije so še poudarili, da je poseben del sejma Mornariška obrambna razstava NAVDEX, na kateri lokalni in mednarodni razstavljavci, specializirani za pomorsko in obalno varnostno tehnologijo predstavljajo najnovejše dosežke na področju ladjedelniških tehnologij, ladijskih sistemov in oborožitve ter protipiratskih ukrepov.

.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.