Naslovnica Kronika Spet mešane slovensko-italijanske policijske patrulje

Spet mešane slovensko-italijanske policijske patrulje

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna so spet začele delovati mešane slovensko-italijanske obmejne patrulje. Tako naj bi Slovenija in Italija skupaj preprečili ilegalne migracije in zaustavili tihotapce.
Italijanski in slovenski policist opazujeta let drona (foto: policija.si)

S slovenske Policije so oznanili, da so od petka dalje na meji med Slovenijo in Italijo spet pričele delovati mešane slovensko-italijanske policijske patrulje. Te skupne policijske patrulje bodo aktivne na območjih med Koprom in Trstom ter med Gorico in Novo Gorico, njihov temeljni cilj pa je preprečevanje nezakonitih migracijskih tokov s tako imenovane ‘balkanske migracijske poti’.

»Mešane patrulje, ki bodo delovale na medsebojno usklajenih poteh, ki jih bodo določile pristojne policijske enote po analizi tveganja, bodo lahko uporabljale tehnično opremo, kot so droni (brezpilotni zrakopolovi). Glavni namen mešanega patruljiranja bo boj proti tihotapcem, ki omogočajo nezakonito priseljevanje, na splošno pa bodo okrepile tudi nadzor vzdolž skupne državne meje za boj proti čezmejnemu kriminalu,« so sporočili s Policije.

Slovenska policija je sicer z italijansko stranjo šele pred nekaj dnevi podpisala sporazum o vnovičnem pričetku delovanja skupnih slovensko-italijanskih patrulj, potem ko je bil zaradi pandemije koronavirusa Covid 19 pred dobrim letom njihov obstoj začasno ukinjen. Nedvomno bodo skupne patrulje koristne za varnost ljudi na obeh straneh meje, pa tudi za širše sodelovanje med obema državama.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.