Naslovnica Slovenija Šola se bo prihodnji teden pričela kot običajno

Šola se bo prihodnji teden pričela kot običajno

Avtor: Spletno Uredništvo
Zavod RS za šolstvo je na Brdu pri Kranju je izpeljal 8. konferenco ravnateljic in ravnateljev slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodov. V slovenskem šolstvu se obeta nekaj novosti, pouk pa se bo prihodnji teden pričel kot običajno – torej brez mask in posebnih omejitev.
Šola se bo prihodnji teden pričela kot običajno

Slovenske šole so dobro pripravljene na začetek pouka (foto: PPD/pixinio.com)

Z Brda pri Kranju, kjer je potekala 8. konferenca ravnateljic in ravnateljev slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodov, je včeraj prišlo novo potrdilo, da bodo šolarji prihodnji teden novo šolsko leto pričeli kot običajno. Pouk bo torej potekal v šolah, otroci in zaposleni pa ne bodo nosili zaščitnih mask. Na novo šolsko leto naj bi bili sicer v slovenskih šolah dobro pripravljeni.

Na Brdu pa je bilo govora tudi o prihajajočih novostih v šolstvu. »Prenova vzgojno izobraževalnih programov in programskih dokumentov bo šla v smeri celostnega pristopa zagotavljanja kakovostnega, vključujočega, pravičnega in trajnostno naravnanega sistema področja vzgoje in izobraževanja. Uredili bomo plačni položaj zaposlenih: ravnateljev, administrativno-računovodski in drugih tehničnih delavcev,« je napovedal dejal šolski minister Igor Papič.

Prvi se bo spremenil Pravilnik o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive, medtem ko se bodo ostali členi pravilnika spreminjali po opravljeni dodatni razpravi. Poleg tega bo Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport poskrbelo za dodatno načrtovanje ustreznih kadrov v vzgoji in izobraževanju, potem ko je za šolsko leto 2022/23 spet razpisalo pripravniška mesta na področju vzgoje in izobraževanja.

Z Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport so še sporočili, da se na področju srednjih šol, še posebej v srednjih šolah v večjih slovenskih mestih, morda napovedujejo tudi spremembe vpisnih pogojev in meril.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.