Naslovnica Šport Sredi oktobra se vrača tradicionalni Istrski kolesarski maraton

Sredi oktobra se vrača tradicionalni Istrski kolesarski maraton

Avtor: Spletno Uredništvo
Na cestah Slovenske Istrske ceste se oktobra napoveduje tradicionalni Istrski kolesarski maraton. Tokrat bo start preizkušenj v občini Izola, organizatorji pa za letošnjo deveto izdajo prireditve pripravljajo tri razgibane trase v dolžini 13, 44 in 77 km.
Sredi oktobra se vrača tradicionalni Istrski kolesarski maraton

Kolesarska gneča med maratonom na odseku priobalne ceste med Koprom in Izolo (foto: PR Istrski kolesarski maraton)

Istrski kolesarski maraton je postal že kar tradicionalna prireditev, ki na Primorsko običajno privabi številne kolesarje rekreativce iz vseh koncev Slovenije. Polega tega ta množična kolesarska dirka povezuje vse štiri občine Slovenske Istre, ki sodelujejo pri njeni izvedbi. Posebnost dirke je tudi ta, da vsako leto športno dogajanje gosti druga občina. Letos je tako za 9. izvedbo maratona na vrsti Občina Izola, tekmovalni program pa bo na sporedu 15. in 16. oktobra.

»Organizatorji tekme pripravljajo tri trase, ki bodo speljane po razgibanem istrskem zaledju in sicer v dolžinah 13, 44 in 77 km. Tekma je namenjena rekreativnim kolesarskim navdušencem, kljub temu pa med njimi ne manjka tekmovalnega duha, saj bodo tudi letos okronali kraljico in kralja vzpona,« so med drugim pojasnili soorganizatorji Istrskega kolesarskega maratona iz Športnega društva Raketa.

Napoveduje pa se tudi bogat spremljevalni program, ki se bo v soboto 15. oktobra začel s kolesarskim festivalom – poligoni, tematske stojnice, družinski kolesarski izlet, gledališko predstava za otroke in z brezplačnim mini maratonom za najmlajše. Večer bo za polnoletne, saj bo izolski Hangar bar pripravil festival piva. Športno nedeljo pa bodo poleg kolesarjenja zaznamovali še glasbeni program in Istrska tržnica lokalnih kulinaričnih dobrot.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.