Naslovnica Slovenija Sofinanciranja za področje zaščite, reševanja in pomoči

Sofinanciranja za področje zaščite, reševanja in pomoči

Avtor: Spletno Uredništvo
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je podpisala anekse k pogodbam o sofinanciranju dejavnosti na področju zaščite, reševanja in pomoči za leto 2023 z več državnimi službami, društvi, podjetji in nevladnimi organizacijami. Višina sofinanciranja sil za zaščito, reševanje in pomoč za leto 2023 bo znašala 12.342.000 evrov, prednostna naloga pa bo gašenje iz zraka.
Sofinanciranja za področje zaščite, reševanja in pomoči

Prizor z letošnjih septembrskih poplav (foto: FB Uprava RS za zaščito in reševanje)

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu dorekla sodelovanje z več državnimi službami, društvi, podjetji in nevladnimi organizacijami. Podpisani so bili namreč aneksi k pogodbam o sofinanciranju dejavnosti na področju zaščite, reševanja in pomoči za leto 2023. Na seznamu se je tokrat znašlo kar 34 organizacij (in ena splošna aktivnost).

V letu 2023 bo prednostna naloga gašenje iz zraka, kar prinaša novosti v sistemu zaščite in reševanja. Poleg tega pa bo tudi za področje poplav na voljo skoraj 30-milijonska oprema, zato bo organiziranje enot malce drugačno. Prihodnje leto tudi zato načrtujejo tri vsedržavne in osem regijskih vaj s področja zaščite in reševanja, poleg tega pa naj bi se slovenske enote udeležile tudi desetih mednarodnih vaj.

Skupna višina sofinanciranja enot oz. sil za zaščito, reševanje in pomoč za leto 2023 sicer znaša 12.342.000 evrov. »Prizadevali si bomo za večja finančna sredstva, kar smo deloma že uspeli z deset odstotno rastjo, vendar si glede na razmere ne delamo utvare, da je to dovolj, saj so stroški bistveno višji kot so bili v preteklosti« je ob tem povedal vršilec dolžnosti generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.