Naslovnica Kronika Delež vinjenih voznikov se giblje okrog treh odstotkov

Delež vinjenih voznikov se giblje okrog treh odstotkov

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila sveže podatke o enotedenski akciji za večjo varnost v prometu, kjer se je ponovno pokazalo, da se približno 3% ustavljenih voznikov vozi pod vplivom alkohola.
Delež vinjenih voznikov se giblje okrog treh odstotkov

Velika večina slovenskih voznikov se vozi brez prisotnosti ene same kapljice alkohola, toda… (foto: policija.si)

Zadnji dan novembra je ob začetku nove sezone akcije Zavod Vozim ‘Heroji furajo v pižamah’ s Policije prišlo sporočilo za javnost, da bodo policisti vse do 31. decembra preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola, prav tako pa bodo več pozornosti namenjali tudi preverjanju prisotnosti drog. Le nekaj dni zatem pa se je pričela enotedenska preventivna akcija za večjo varnost v cestnem prometu.

V času od 5. do 11. decembra so tako policisti opravili kar 10.850 alkotestov, od katerih je bilo 311 pozitivnih, 12 voznikov pa je preizkus odklonilo. »Policisti so pridržali 15 voznikov motornih vozil in v 96 primerih odstopili od pridržanja. Začasno je bilo odvzetih tudi 292 vozniških dovoljenj,« so o izplenu akcije sporočili s Policije. Delež vinjenih voznikov je tako malce presegel 3% vseh ustavljenih.

Za primerjavo so prejšnji mesec, ko je podobna varnostno-preventivna akcija potekala v tednu okrog Martinovanja, po vsej državi ustavili in testirali 16.003 voznike. Ugotovljen delež tistih, ki so pregloboko pogledali v kozarec, pa je bil nekoliko nižji in sicer je znašal 2,64 %. Ne glede na rezultate pa se bodo aktivnosti Policije s področja preverjanja psihofizičnega stanja voznikov nadaljevale tudi v tednih, ko ni predvidenih kakšnih posebnih akcij, kar skozi vse leto.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.