Naslovnica Šport Smučarji skakalci se bodo doma maksimalno pripravili na bližnji začetek sezone

Smučarji skakalci se bodo doma maksimalno pripravili na bližnji začetek sezone

Avtor: Spletno Uredništvo

Bliža se tudi začetek nove tekmovalne sezone v smučarskih skokih. Slovenske moške reprezentance od ponedeljka do petka trenirajo na Bloudkovi velikanki v Planici, kjer prvič v tej jeseni lahko skačejo na ledeni smučini. Naši bodo do uvodne tekme svetovnega pokala doma ostali doma, letos so namreč priprave v tujini odpadle. 

Smučarji skakalci se bodo doma maksimalno pripravili na bližnji začetek sezone

Klasičen prizor iz Planice (foto:FB Smučarska zveza Slovenije)

 

S Smučarske zveze Slovenije (SZS) so objavili novico, da člani A, B in mladinske reprezentance v smučarskih skokih že od ponedeljka dalje trenirajo na Bloudkovi velikanki v Planici, kjer prvič po dolgem času lahko skačejo na ledeni smučini. Sicer so se temelji za nove nastope začeli postavljati na kondicijskih pripravah v Moravskih Toplicah, glavni trener Gorazd Bertoncelj pa je z doslej opravljenim zadovoljen.

Prav tako je Bertoncelj zadovoljen s prvimi treningi v Planici, saj je prehod tekmovalcev na ledeno smučino minil brez težav, kar naj bi sedaj omogočilo hitro dviganje forme. Prav tako so uvodne treninge v Planici smučarji skakalci dobro izkoristili za testiranje nove opreme, s posebnim poudarkom na smuči in tekmovalne drese. Bertoncelj je še pojasnil, da je skupni trening tabor A, B in mladinske reprezentance omogoča popoln pregled nad trenutno formo vseh tekmovalcev.

Vseeno pa je za imena tistih, ki bodo z A izbrano vrsto začeli novo sezono v svetovnega pokala, še prezgodaj. »V prvi vrsti dajemo poudarek na tehniki, na izvedbi in na testiranju opreme. Spremljam pa tudi odzive oz. nivo skakanja članov preostalih ekip. Moram biti kar zadovoljen. Trenutno je kar dovolj širok izbor tekmovalcev, vendar se bomo odločili malce kasneje, postopoma,« je za spletno stran SZS pojasnil glavni trener Bertoncelj.

Razkril je tudi načrt priprav do prve tekme svetovnega pokala, ki bo od 20. novembra dalje potekala v poljski Wisli. Treningom na Bloudkovi velikanki v Planici bodo prihodnji teden sledili treningi na novi ledeni smučini srednje skakalnice v Kranju in bodo na prvo tekmo dopotovali direktno od doma. Prvotno predvidene treninge v Zakopanah pa so, zaradi poslabšanja zdravstvenih razmer pri nas, na Poljskem in v EU, raje odpovedali.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.