Naslovnica Trendi SMG za prihodnji teden napoveduje kar tri novosti

SMG za prihodnji teden napoveduje kar tri novosti

Avtor: Spletno Uredništvo
S Slovenskega mladinskega gledališča so za prihodnji teden napovedali kar tri dogodke. Prvi je povratek predstave ‘Pojedina pri Trimalhionu, drugi je debatni večer z naslovom ‘Poletna nevihta’, tretji pa premiera gledališke igre ‘Spolna vzgoja II: Zmožnost’.
SMG za prihodnji teden napoveduje kar tri novosti

Zaključno dejanje premiere ‘Pojedine pri Trimalhionu’ decembra 2021 (FB SMG)

Na oder Slovenskega mladinskega gledališča se vrača predstava ‘Pojedina pri Trimalhionu’. Prvič bo na vrsti v ponedeljek (27. februarja) ob 19.30, drugič pa dan kasneje (torek , 28. februarja) prav tako ob 19.30, vendar tudi z nadnapisi v angleškem jeziku. Režiserka je Bojana Lazić, igrajo pa Daša Doberšek, Ivan Godnič, Klemen Kovačič, Janja Majzelj, Anja Novak, Ivan Peternelj, Robert Prebil, Matej Recer, Romana Šalehar in Vito Weis.

»Prvi del predstave se dogaja v prvem stoletju našega štetja v rimski koloniji na pojedini pri Trimalhionu, drugi pa na vajah za predstavo Pojedina pri Trimalhionu. Oba se ukvarjata z isto temo – mejami poslušnosti. In se poklonita divji, neukrotljivi človeški naravi, ki kljub vsem poskusom oblasti, da bi jo pokorila, uhaja nadzoru,« so o tej gledališki igri spomnili s Slovenskega mladinskega gledališča.

V torek, zadnji dan meseca februarja (28. 2.), bo na vrsti nov dogodek v sklopu debatnega ciklusa SMG ‘Dežela pridnih’. Poimenovali so ga ‘Poletna nevihta, voditelj bo Boštjan Narat, gosta pa bosta Miloš Kosec in Matjaž Ličer. Debata bo stekla ob 19.30 na klasični lokaciji v Klubu Mladinsko – Bar Publika, govora pa bo o marsičem – o podnebnih in ostalih spremembah, nestabilnem sistemu, kaosu in redu…

Za četrtek, 2. marca se ob 19. uri obeta premiera predstave ‘Spolna vzgoja II: Zmožnost’, ki bo nato prvo ponovitev doživela v petek (3. 3.) ob 19. uri. Predstava, katere režiserka je Tjaša Črnigoj, performerki pa Lina Akif in Tea Vidmar, govori o zgodbah štirih žensk glede njihovega spolnega zorenja, odnosa do lastnega telesa, spolnosti in partnerskih odnosov. Vsem štirim pa  je skupno to, da živijo s hendikepom in so zato dvojno diskriminirane.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.