Naslovnica Trendi SMG z novo predstavo Prepelka – zgodba za vso družino

SMG z novo predstavo Prepelka – zgodba za vso družino

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna se v Slovenskem Mladinskem gledališču napoveduje nova premiera. V petek bo prvič na odru moderna verzija ‘Pepelke’, ki so jo poimenovali ‘Prepelka – zgodba za vso družino’.
SMG z novo predstavo Prepelka – zgodba za vso družino

Na fotografiji z vaj za novo predstavo je ‘sodobna Pepelka’ Irena Yebuah Tiran (foto: Ivian Kan Mujezinović/SMG)

Pravljična zgodba o revnem dekletu, ki se poroči z bogatim princem in z njim srečno živi vse do konca svojih dni, je ena klasik svetovne kulture. Tokrat se ‘Pepelka’ vrača na gledališke odre in sicer v posodobljeni slovenski verziji, pod katero se je podpisal Andrej Rozman Roza. Novo delo Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) so poimenovali ‘Prepelka – zgodba za vso družino’. V predstavi se akterji soočajo z dilemami modernih časov.

»Prva je vloga Pepelkinega očeta, ki hčerko prepusti psihičnemu in fizičnemu mučenju svoje žene in njenih hčerk. Je res tak pokvarjenec ali je za njegovim ravnanjem kakšna skrivna računica? Druga zadrega je princ, ki naj bi bil za vsa mlada dekleta glavni zadetek na socialni loteriji. Si lahko avtor, ki verjame, da sreče ženski ne prinese bogat in ugleden partner, ampak znanje in svoboda, lahko privošči takega princa,« se sprašujejo na SMG.

Na režiserski stolček predstave ‘Prepelka – zgodba za vso družino’je sedel Vito Taufer, v glavnih vlogah pa igrajo Ivan Godnič, Maruša Oblak, Mojca Partljič (k. g.), Ivan Rupnik, Romana Šalehar, Dario Varga, Irena Yebuah Tiran (k. g.) in Matej Zemljič (k. g.). Premiera je napovedana za petek (31. maja) ob 18. uri, a so vstopnice zanjo že razprodane. Sledile pa bodo 3 ponovitve –  v soboto (1. junija) ob 11. uri ter v nedeljo (2. junija) ob 11. in 18. uri.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.