Naslovnica Šport Tri napete finalne tekme za tri nogometne viške tedna

Tri napete finalne tekme za tri nogometne viške tedna

Avtor: Spletno Uredništvo
V tem tednu bo na vrsti nekaj viškov nogometne sezone. Drevi je na sporedu finale UEFA Konferenčne lige med Olimpiakosom in Fiorentino, v petek odločilna peta tekma slovenskega prvenstva v fustalu med Dobovcem in Silikom, v soboto pa še veliki finale Lige prvakov med Realom iz Madrida in Borussio iz Dortmunda.
Tri napete finalne tekme za tri nogometne viške tedna

Prizor s finala 1. SFL med rdečečrnim Dobovcem in belim Silikom (foto: nzs.si)

Prva slovenska futsal liga je pred zadnjim dejanjem. V četrti tekmi finale državnega prvenstva je namreč Dobovec včeraj v gosteh premagal vrhniški Siliko, bilo je 1:3, tako pa je v skupnem seštevku izenačil na 2:2. Kar je najbolj zanimivo, pa je dejstvo, da je še četrtič zapored v tem finalu zmagalo gostujoče moštvo. O naslovu prvakov Slovenije bo odločala 5.  tekma, ki bo v petek ob 20.30 na domačem igrišču Dobovca v Rogaški Slatini.

Petkov pa ne bo ni prvi nogometni višek tedna, saj je že danes na sporedu finale UEFA Konferenčne lige med grškim Olimpiakosom in italijansko Fiorentino. Tekma bo ob 21. uri v Atenah, na stadionu AEK-a OPAP Arena, ki je od domačega stadiona Olimpiakosa v Pireju v zračni črti oddaljen le nekaj več kot 12 kilometrov. To pomeni, da bodo navijači grške ekipe na finale evropskega pokala potovali z rednimi mestnimi avtobusnimi linijami.

V soboto pa se napoveduje tudi zaključek evropske klubske sezone – veliki finale Lige prvakov med Realom iz Madrida in Borussio iz Dortmunda. Tekma bo ob 21. uri na londonskem staionu Wembley, glavni sodnik pa bo Slovenec Slavko Vinčič. Sicer je madridski Real že od začetka tekmovanja sodil med ožje favorite za končno zmago, Borussia pa je po dolgih letih v zadnji sezoni spet prijetno presenetila s svojo atraktivno napadalno igro, tako da se obeta napet razplet.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.