Naslovnica Gospodarstvo Smetana slovenske logistike na sejmu Transport Logistic

Smetana slovenske logistike na sejmu Transport Logistic

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je v Münchnu odprl svoja vrata sejem sejmu Transport Logistic, ki velja za najpomembnejši svetovni sejem s področja transporta, logistike in spremljajočih dejavnosti. Tam se pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru predstavlja 15 slovenskih podjetij in institucij, med katerimi sta na primer Pošta Slovenije in Luka Koper.
Smetana slovenske logistike na sejmu Transport Logistic

Vhod na sejem Transport Logistic, ki ga bosti bavarska prestolnica (foto: transportlogistic.de/Spirit Slovenija)

Javna agencija SPIRIT Slovenija, ki je sicer izvajalski organ Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTP), je tudi letos pripravila slovensko skupinsko predstavitev na najbolj prepoznavnem logistiki namenjenem sejmu na svetu ‘Transport Logistic’. Sejem se v Münchnu odvija vsako drugo leto, posvečen pa je področjem tovornih transportnih sistemov, logistike, prevozništva, informacijskih tehnologij, intralogistike in s temi področji povezanih drugih vsebin.

Sejem je bil sicer nazadnje izpeljan v živo leta 2019, tedaj so našteli 2.374 razstavljavcev iz 63 držav in več kot 64.000 obiskovalcev iz 125 držav sveta. Od danes pa se v Münchnu predstavlja 15 slovenskih podjetij in institucij – Luka Koper, Pošta Slovenije, Adria kombi, Comark, Europacific Logistika, F. A. Maik, Fijavž, Fining, Globelink EG Sol, Interservice, Prigo, Špedicija Goja, T. P. G. Agent, T. P. G. Logistika in Združenje za promet pri GZS.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je za predstavitev slovenske logistike na največjem globalnem logističnem sejmu, ki bo trajal do petka (12. maja), izdala posebno brošuro in pripravila pester program. Danes bo tako organiziran sprejem s predstavitvijo slovenske logistične panoge, kjer bo prisoten tudi vrh Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter predstavniki slovenske diplomacije.

Jutri bo tako Luka Koper izpeljala ‘Luški dan’, v četrtek pa bo na vrsti še ‘Slovenski logistično-transportni dan’. Vse dni bo obiskovalcem razstavnega prostora na voljo tudi posebna interaktivna igra, s katero bodo lahko spoznavali slovensko logistično panogo ter se seznanili še s komunikacijsko kampanjo za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini ‘I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.’, katero agencija SPIRIT Slovenija vodi že od leta 2019.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.