Naslovnica Šport Slovensko reprezentanco v košarki 3×3 v Parizu čaka težka naloga

Slovensko reprezentanco v košarki 3×3 v Parizu čaka težka naloga

Avtor: Spletno Uredništvo
Prestolnica Francije Pariz bo do nedelje gostila evropsko prvenstvo v košarki 3×3. Slovenija bo na tem prvenstvu sodelovala le z moško zasedbo, ki jo v skupinskem delu turnirja čakata težka obračuna z Estonijo in Poljsko. Sicer je slovenska izbrana vrsta doslej na EP v košarki 3×3 osvojila že kar 4 medalje, a ji v spremenjeni zasedbi proti kakovostnim nasprotnikom zagotovo ne bo lahko.
Prenovljena zasedba slovenske reprezentance v košarki 3×3 pred odhodom v Pariz (foto: KZS)

Letos je slovenska moška košarka 3×3 doživela kar hud udarec, saj se v dveh kvalifikacijskih poskusih reprezentanca ni uspela prebiti na olimpijske igre v Tokiu, pa čeprav je sodila med favorite. Tudi zaradi tega razočaranja je prišlo v selekciji do več sprememb. Tako v Franciji ne bo košarkarjev Adina Kavgića, Anžeta Srebovta in Gašperja Ovnika, kateri je pred kratkim celo zaključil svojo košarkarsko kariero.

Ob Simonu Finžgarju bodo tokrat v dresih slovenske reprezentance igrali Stojan Đekanović, Tjaž Rotar in Mensud Julević. Na evropskem prvenstvu v košarki 3×3, ki se v Parizu pričenja danes in bo trajalo do nedelje, bo zaigralo po 12 moških in ženskih reprezentanc. Ekipe so razdeljene v 4 skupine s po 3 udeleženci, iz vsake skupine pa bosta v četrtfinale napredovali po dve najboljši ekipi.

Slovenska reprezentanca, ki jo vodi selektor Matic Vidic, bo najprej nastopila v skupini B, kjer se bo danes pomerila z udeleženkama olimpijskih iger Estonijo (ob 18.50) in s Poljsko (ob 20.40). S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so še pojasnili, da se bosta najboljši dve ekipi iz skupine nato v četrtfinalu križali s skupino D, v kateri so Nizozemska, Rusija in Izrael. Izločilni boji ter vse končne odločitve bodo na programu šele v nedeljo.

Sicer se je Slovenija leta 2016 na EP veselila zlatega odličja, v letih 2014 in 2017 srebrne medalje in leta 2018, ko se je zadnjič prebila na prvenstvo, bronaste kolajne. Letos se je izbrana vrsta za nastop pripravljala v Ljubljani skupaj z ekipo Jeddah, ki nastopa na turnirjih svetovne serije FIBE in jo vodi nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Aleš Kunc.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.