Naslovnica Kronika Pričela se je enotedenska preventivna akcija Hitrost

Pričela se je enotedenska preventivna akcija Hitrost

Avtor: Spletno Uredništvo
Policisti in uslužbenci Javne agencije RS za varnost prometa so danes pričeli z nacionalno preventivno akcijo ‘Hitrost’. Akcija bo potekala vse do nedelje, 27. marca 2022, poleg tega pa se v četrtek 24. marca napoveduje tudi maraton nadzora hitrosti, ki bo hkrati potekal v večini držav Evropske unije.
Pričela se je enotedenska preventivna akcija Hitrost

Preventivna medijska kampanja poteka pod zgovornim naslovom ‘Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj’ (foto: policija.si)

Slovenski policisti so že pred pričetkom celotedenske nacionalne preventivne akcije ‘Hitrost’, pri kateri sodeluje tudi Javna agencijo Republike Slovenije za varnost prometa, javnost spomnili, da je zaradi neprilagojene hitrosti lani na slovenskih cestah umrlo 49 udeležencev v prometu. Zato so tokrat pripravili tudi posebno medijsko kampanjo in sicer pod zelo poučnim naslovom – ‘Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj’.

S to medijsko kampanjo želijo vse opozoriti na dejstvo, da je potrebno hitrost vedno, ampak res vedno prilagoditi voznim razmeram na cestišču. Neprilagojena hitrost namreč po uradnih statističnih podatkih ostaja med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami na slovenskih cestah. To so ponovili tudi na tiskovni konferenci ob začetku akcije ‘Hitrost’,  ki bo sicer trajala do nedelje 27. marca.

Poleg enotedenskega poostrenega nadzora pa se v četrtek (24. marca) obeta še celodnevni mednarodni maraton nadzora hitrosti. »V času akcije bomo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostren nadzor hitrosti (akcija Speed), ki je mednarodno usklajen in se bo izvajal na območju celotne Evrope ter ga organizira ROADPOL, evropska mreža prometnih policij. Skupaj z agencijo ob tej priložnosti znova opozarjamo: hitreje kot vozite, siloviteje boste trčili,« so še sporočili s Policije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.