Naslovnica Gospodarstvo Slovenski piščanci lahko odpotujejo na Kitajsko

Slovenski piščanci lahko odpotujejo na Kitajsko

Avtor: Spletno Uredništvo
Dobro dvostransko sodelovanje med Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarski sektor in varstvo rastlin ter Generalno carinsko upravo Ljudske republike Kitajske je botrovalo k podpisu protokola za izvoz perutninskega mesa iz Slovenije na največje svetovno tržišče.
Odslej bomo lahko izvažali piščance na globalno najpomembnejši trg (foto: Harald the Bard/commons.wikimedia.org)

Generalna uprava za carino Ljudske republike Kitajske je pravkar organizirala video srečanje služb za carino, inšpekcijski nadzor, karanteno in sorodnih dejavnosti s kolegi iz držav Srednje in Vzhodne Evrope. Ob tej priložnosti je bil podpisan nov protokol za izvoz perutninskega mesa iz Slovenije na Kitajsko, ki ne odpira le vrata na največji svetovni trg slovenski perutninarski industriji, ampak tudi drugim iz živilsko-predelovalega sektorja.

»Kitajska ostaja najpomembnejša trgovinska partnerica Slovenije v azijski regiji, zato je tudi pozitivna rast trgovine s kmetijskimi in živilskimi proizvodi med državama. Slovenija je že pridobila kitajska dovoljenja za izvoz naslednjih živil živalskega izvora: za mleko, ribje konzerve in med,« je ob podpisu protokola o izvozu piščančjega mesa dejal prvi mož Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) Jože Podgoršek.

Za Ljudsko republiko Kitajsko je preko video povezave protokol za izvoz perutninskega mesa iz Slovenije na Kitajsko podpisal vodja Generalne uprave za carino Ljudske republike Kitajske Ni Yuefeng. Pri izoblikovanju dokumenta sta sicer sodelovali Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter Generalna carinska uprava LR Kitajske. Ob podpisu protokola je bilo oznanjeno še, da naj bi kmalu sledil še podoben protokol za izvoz svinjskega mesa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.