Naslovnica Šport Slovenski mladi rokometni upi pred evropskim prvenstvom

Slovenski mladi rokometni upi pred evropskim prvenstvom

Avtor: Spletno Uredništvo
Osrednja novica športna novica dneva je zagotovo veličastna zlata medalja slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča na Olimpijskih igrah v Tokiu. Doma v Sloveniji pa je med drugim pozornost usmerjena k moški rokometni reprezentanci U-19, ki pravkar končuje priprave pred bližnjim evropskim prvenstvom.
To ni zapor, ampak trening mladih reprezentantov z utežmi (foto: FB RZS)

Moška kadetska rokometna reprezentanca Slovenije bo kmalu nastopila na evropskem prvenstvu za igralce do 19 leta starosti (KEP), ki bo potekalo v bližnjem Varaždinu in sicer od 12. do 22. avgusta. Slovenska izbrana vrsta bo najprej zaigrala v skupini A, kjer so še reprezentance Islandije, Srbije in Italije. Naši s pripravljalnima tekmama proti reprezentanci Hrvaške pravkar zaključujejo prvi del priprav na KEP.

Drugi del priprav bodo slovenski reprezentanti opravili v Ormožu, 5. in 6. avgusta pa z bodo v madžarskem Balatonboglarju, odigrali še zadnji dve pripravljalni tekmi proti domači kadetski rokometni reprezentanci. “Vzdušje v reprezentančnem taboru je odlično, fantje se med seboj že dobro poznajo in so zelo delovni. Dobro treniramo, s poškodbami pa nimamo težav. Upam, da tako tudi ostane.

 V teh dneh na treningih največ poudarka dajemo taktiki, teden pred prvenstvom pa se bomo posvetili še pripravi na naše prve tekmece, Islandce. Na prvih pripravljalnih dvobojih še ne bomo iskali končne podobe, na obračunih z Madžari pa bomo že skušali oblikovati našo igro in podobo ekipe,” je za spletno stran Rokometne zveze Slovenije povedal selektor naše reprezentance U-19 Saša Praprotnik.

Slovenski upi so se na EP pričeli pripravljati že prejšnjo nedeljo na Rogli, v naši reprezentančni kadetski ekipi pa so tokrat Luka Zupančič, Denis Strašek, Žan Rauh, Vid Kačičnik, Andraž Makuc, Nik Ćirović, Tarik Mlivić, Vid Miklavec, Lenart Klemenčič, Mitja Janc, Simon Vidmar, Jure Švalj, Vid Šebalj, Sandi Muminović, Leon Gregorič, Denis Škrinjar ter Blaž Fergola.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.