Naslovnica Šport Slovenske skakalke in skakalci so konec tedna pisali zgodovino

Slovenske skakalke in skakalci so konec tedna pisali zgodovino

Avtor: Spletno Uredništvo
Zaključek sezone smučarskih skokov je minil v znamenju popolne slovenske prevlade. Trojno zmago Urše Bogataj, Nike Križnar in Eme Klinec na zadnji ženski tekmi v nemškem Oberhofu je dopolnila moška reprezentanca, ki je na svetovnem prvenstvu v Vikersundu prvič v zgodovini osvojila zlato medaljo!
Slovenske skakalke in skakalci so konec tedna pisali zgodovino

Skakalke so sezono končale fenomenalno, skakalce pa po ekipnem zlatu na SP še čaka tudi Planica (foto: FB SloSki)

Vražje Slovenke so na zadnji ženski tekmi sezone svetovnega pokala, ki je potekala v nemškem Oberhofu, še enkrat pokazale, da so enostavno fenomenalne. Že po prvi seriji so bile v vodstvu tri slovenske skakalke, v drugi seriji pa so malce premešale mesta, a je ostal zmagovalni oder povsem slovenski.  Zmagala je Urša Bogataj, druga je bila Nika Križnar, tretja pa Ema Klinec.

Potrebno je poudariti, da je bila to prva trojna slovenska zmaga zgodovini svetovnega pokala in hkrati tudi prva ekipna zmaga Slovenije v Pokalu narodov. Obenem pa je bila to tudi zadnja tekma dosedanjega glavnega trenerja ženske skakalne reprezentance Zorana Zupančiča ter tudi poslovilna tekma Špele Rogelj. Špela je bila po prvem skoku celo na tretjem mestu, potem pa se ji drugi ni posrečil najbolje, tako da je tekmo končala kot šesta.

Podobno kot na olimpijskih igrah v Pekingu pa so tudi skakalci iz moške reprezentance   konec tedna dodali svoj prispevek v zgodovino slovenskega športa. Najprej je na 27. svetovnem prvenstvu v poletih, ki ga je gostil norveški Vikersund, v posamični konkurenci Timi Zajc osvojil srebrno medaljo. Potem pa je Slovenija na ekipni tekmi prvič postala ekipni svetovni prvak v smučarskih poletih.

Naši so prepričljivo povedli že v prvi seriji, v finalni seriji pa so po vrsti Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in nazadnje še Anže Lanišek svoje skoke opravili izjemno zanesljivo ter tako z ogromno prednostjo osvojili zlate medalje na SP v poletih. Naši so gladko ugnali Nemce in domačine Norvežane, ki so v drugi seriji prehiteli Avstrijce. Zares vrhunski in obenem zgodovinski slovenski ekipni nastop pa utegne imeti še nadaljevanje.

Že prihajajoči konec tedna sledi namreč tekma svetovnega pokala na skakalnici velikanki v Obersdorfu, potem pa bo zadnji vikend v marcu na vrsti klasična zaključna tekma skakalne sezone v Planici. Zaradi slovenskega ekipnega zlata v Vikersundu bo v dolini pod Poncami zagotovo še večja gneča, saj so slovenski ljubitelji športa lačni tudi domačih zmag…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.