Naslovnica Šport Slovenske rokometašice v lov na EP in predvsem na prve OI

Slovenske rokometašice v lov na EP in predvsem na prve OI

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je pred prvim vrhuncem sezone. Najprej jo ta konec tedna čakata zadnji tekmi kvalifikacij za letošnje Evropsko prvenstvo (EP), v prihodnjem tednu pa se bo podala še v lov na zgodovinsko prvo vozovnico za Olimpijske igre (OI).
Slovenske rokometašice v lov na EP in predvsem na prve OI

Francozinje so bile marca premočne za naše, prihodnje nasprotnice pa bodo lažje premagljive (foto: FB RZS)

Ženska rokometna izbrana vrsta Slovenije se že od ponedeljka pripravlja v Ljubljani, najprej pa bo jutri (v četrtek, 4. aprila) gostovala v Latviji. Predzadnja tekma kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2024 se bo v kraju Dobele pričela ob 18.10, Slovenija pa bo v vlogi absolutne favoritinje, saj so dekleta selektorja s črnogorskim potnim listom Dragana Adžića oktobra v Celju potolkle Latvijke kar z 51:13.

Tudi zato bo tokrat v Latvijo odpotovala B reprezentanca, ki bo razumljivo precej pomlajena in spremenjena. Medtem se bo preostanek ‘A’ izbrane vrsta doma pripravljal na bolj zahtevne nasprotnice. V nedeljo bo ob 18. uri na Kodeljevem na vrsti še zadnja tekma kvalifikacij in sicer se bo Slovenija za uvrstitev na EP znova spopadla z Italijo, potem ko se je prvi medsebojni dvoboj v Chietiju končal z gladko slovensko zmago z 31:18.

To srečanje proti Italijankam, v katerem slovenske rokometašice prav tako veljajo za izrazite favoritinje, bodo v našem taboru izkoristili še kot generalko za olimpijske kvalifikacije. V nemškem Neu Ulmu bo namreč od četrtka 11. aprila do nedelje 14. aprila potekal en od treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev. Slovenija se bo tam po vrsti pomerila z Nemčijo, Paragvajem in s Črno goro, v na OI v Pariz pa bosta odpotovali najboljši dve ekipi s tega turnirja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.