Naslovnica Šport Slovenske odbojkarske šampione bo odslej vodil Avstralec

Slovenske odbojkarske šampione bo odslej vodil Avstralec

Avtor: Spletno Uredništvo
Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je dobila novega selektorja moške reprezentance. Italijana Alberta Giulianija bo nasledil Avstralec Mark Lebedew.
Slovenske odbojkarske šampione bo odslej vodil Avstralec

Nov slovenski selektor je Avstralec Mark Lebedew (foto: FIBV/OZS)

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je oznanila, da je slovenska moška reprezentanca za nov tekmovalni ciklus dobila tudi novega selektorja in sicer je to Avstralec Mark Lebedew. Slovensko reprezentanco sicer bližnji prihodnosti čaka druga udeležba v prestižni Ligi narodov, prav tako druga udeležba na Svetovnem prvenstvu, v prihodnjem letu pa tudi kvalifikacije za Olimpijske igre, ki bodo v Parizu na sporedu leta 2024.

 »Slovenija ima zelo dobro ekipo, s katero si želi delati vsak trener. O kakovosti reprezentance govorijo rezultati, všeč so mi tudi ljudje, ki so vključeni v delo z ekipo in predstavniki slovenske zveze pa tudi samo okolje. Vse to so stvari, ki so privlačne za vsakogar. Zelo sem motiviran za delo in za tekmovanja, ki nas čakajo. Motiviran sem, da dosežemo še boljše rezultate kot v preteklosti,« je povedal novi selektor Mark Lebedew.

Lebedew je izkušen, 54-letni avstralski odbojkarski strokovnjak iz Adelaide. Trenersko kariero je začel leta 1997 kot pomočnik selektorja reprezentance Avstralije, nato je vodil nemški SV Bayer, belgijski Lennik, deloval pri italijanski Vibo Valentii in poljskem Jastrzebskem, treniral Berlin Recycling Volleys, poljske klube Jastrzebski, Warto Zawiercie in Wroclaw, v zadnji sezoni pa še nemški VfB Friedrichshafen.

Vmes je bil Mark med leti 2016 in 2020 tudi selektor avstralske reprezentance, ki je v tem času nastopala v Svetovni ligi in v Ligi narodov, igrala na Svetovnem prvenstvu 2018 in na Azijskem prvenstvu, na katerem je leta 2019 osvojila srebro. Avstralec ruskih (oz. vzhodno-slovanskih) korenin je sicer zagovornik hitre in napadalne odbojke.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.