Naslovnica Kronika Policija že s tretjo serijo hišnih preiskav od začetka tedna

Policija že s tretjo serijo hišnih preiskav od začetka tedna

Avtor: Spletno Uredništvo
Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so se danes v sodelovanju z ljubljanskimi, novomeškimi in murskosoboškimi kriminalisti napotili na 22 hišnih preiskav v zasebnih in v poslovnih prostorih. Tokrat so se posvetili kaznivim dejanjem s področja zlorabe položaja oziroma zaupanja pri gospodarski dejavnosti.
Policija že s tretjo serijo hišnih preiskav od začetka tedna

Kriminalisti imajo zadnje dni polne roke dela s hišnimi preiskavami (foto: FB Policija)

Potem, ko so se kriminalisti v ponedeljek posvetili 7 hišnim preiskavam v zvezi z otroško pornografijo, v torek pa so opravili še okrog 60 hišnih preiskav v povezavi z nedovoljenimi drogami, je bilo danes na vrsti še 22 preiskav zasebnih in poslovnih prostorov. Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v sodelovanju z ljubljanskimi, novomeškimi in murskosoboškimi kriminalisti preverjali sumljive posle s področja gospodarstva.

»Skupno 85 preiskovalcev izvaja preiskave na območjih policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana in Murska Sobota, in sicer zaradi suma storitve štirih kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti ter pomoči pri storitvi tega kaznivega dejanja. Dopoldne je bilo opravljenih 12 preiskav, trenutno poteka še 10 hišnih preiskav,« so o današnjih preiskavah, ki jih še ni konec, sporočili s Policije.

V sumljivih poslih naj bi odgovorna oseba gospodarske družbe z območja Novega mesta s pomočjo drugih oseb, ki so sorodstveno ali poslovno povezane z njo, s prodajo nepremičnin in rabljenih vozil v zadnjih petih letih pridobili premoženjsko korist v višini več kot 8 milijonov evrov. Štirih različnih kaznivih dejanj je skupno osumljenih devet fizičnih oseb, nobeni od teh pa ni bila odvzeta prostost.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.