Naslovnica Šport Slovenske nogometašice najprej proti Rusiji in Kosovu

Slovenske nogometašice najprej proti Rusiji in Kosovu

Avtor: Spletno Uredništvo

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je objavil seznam igralk, na katere računa za prvi dve tekmi kvalifikacij za naslednje Evropsko prvenstvo. Slovenija se bo konec avgusta pomerila z Rusijo in nekaj dni kasneje še s Kosovom.

 Pred slovensko člansko žensko reprezentanco je začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2021 gostila Anglija (foto: B.R./Nzs.si)

 

V kvalifikacijah za naslednje Evropsko prvenstvo bo nastopilo kar 47 ženskih reprezentanc, ki bodo s prvim delom nastopov opravile med 29. avgustom 2019 in 22. septembrom 2020. Reprezentance so bile razdeljene v devet skupin – dve po šest ekip (v A in B) ter sedem skupin po pet izbranih vrst. Na EP se bo naposredno kvalificiralo devet zmagovalk skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugouvrščenih pa bo moralo v dodatne kvalifikacije, ki bodo na sporedu oktobra leta 2020.

Varovanke slovenskega selektorja Boruta Jarca se bodo v kvalifikacijski skupini A pomerile z Nizozemsko, Rusijo, Turčijo, Kosovom in Estonijo. Uvodni tekmi Slovenije bosta 30. avgusta v Velenju proti Rusiji (ob 20.uri) in 3. septembra, ko se bodo našev Dravogradu srečale z reprezentanco Kosova. Slovenski selektor Borut Jarc je zato danes obelodanil seznam igralk, na katere računa na teh dvobojih. Večina slovenskih igralk nastopa v tujini, ‘domače jedro’ pa sestavljajo nogometašice Pomurja in Olimpije.

Na seznamu so Dominika Čonč (AC Milan ITA), Pamela Begić (Apollon CIP), Kaja Eržen (AS Roma ITA), Kristina Erman (Ferencvaros MAD), Mateja Zver (SKN St. Polten AVT), Sara Agrež, Zala Meršnik in Lara Prašnikar (vse Turbine Potsdam NEM), Lara Ivanuša (UPC Tavagnacco ITA), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Nika Babnik in Maja Zajc (obe NK Krim), Lara Klopčič, Evelina Kos, Neva Kumalić, Ana Milović in Zala Vindišar (vse ŽNK Olimpija), Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in Špela Rozmarič (vse ŽNK Pomurje Beltinci).  

Na čakanju so še Izabela Križaj (ND Primorje), Katja Turk (NK Krim), Pija Kovačič (ŽNK Maribor) in Katarina Gadnik (ŽNK Radomlje). Slovenska izbrana vrsta se bo zbrala v ponedeljek, 26. avgusta. Po koncu kvalifikacij bo 13. EP za nogometašice leta 2021 gostila  Anglija. Nastopilo pa bo 16 reprezentanc, med katerimi so domačinke na tekmovanje že uvrščene neposredno. Igralo se bo na devetih stadionih v osmih mestih, finale EP pa bo na Wembleyju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.