Naslovnica Šport Slovenske košarkarice začenjajo kvalifikacije za EP 2025

Slovenske košarkarice začenjajo kvalifikacije za EP 2025

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se je včeraj spet zbrala in v Ljubljani začela priprave na prvi kvalifikacijski tekmi za Evropsko prvenstvo 2025 proti Madžarski in Bolgariji. Slovenke bodo v četrtek gostovale na Madžarskem, v nedeljo pa bodo na Kodeljevem gostile Bolgarijo.
Slovenske košarkarice začenjajo kvalifikacije za EP 2025

Prizor z včerajšnjega prvega treninga reprezentance na Kodeljevem (foto: FB KZS)

Po daljšem času se je včeraj spet zbrala slovenska ženska košarkarska reprezentanca, ki jo v naslednjih dneh čakata uvodni tekmi novega tekmovalnega ciklusa in sicer so to kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. Na prvem treningu v dvorani na Kodeljevem je bilo prisotnih 13 igralk, v zasedbi slovenskega selektorja Georgiosa Dikaioulakosa pa je v primerjavi z zadnjimi nastopi prišlo do nekaj sprememb.

»Hano Ivanušo, ki je na klubski tekmi konec oktobra utrpela poškodbo kolena, je zamenjala Zala Šrot. Poleg Ivanuše bodo ‘rakete’ pogrešale kapetanko Tejo Oblak, po odsotnosti na domačem EuroBasketu pa se v zasedbo vračajo Aleksandra Krošelj, Maruša Seničar in Mojca Jelenc. Ob udarni četverici Eva Lisec, Zala Friškovec, Ajša Sivka in Tina Jakovina, bodo pomembno vlogo odigrale izkušene Blaža Čeh, Tina Cvijanovič in Lea Debeljak.

Premierni članski nastop bodo lovile tri novinke, saj so se Izbrani vrsti prvič priključile Lea Bartelme, Hana Sambolić in Alina Žitek,« so sestavo reprezentance pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Slovenska dekleta sicer najprej v četrtek (9. novembra) ob 18. uri čaka gostovanje v madžarskem Šoprunu, nato pa se bodo v nedeljo (12. novembra) ob 17.30 uri na Kodeljevem pomerile še z izbrano vrsto Bolgarije.

V kvalifikacijski skupini B je sicer še reprezentanca Finske, napredovanje na Eurobasket 2025 pa si bodo priigrale zmagovalke osmih skupin ter štiri najboljše drugouvrščene reprezentance. Slovenija bo zato morala vsako tekmo teh kvalifikacij odigrati na polno, sicer se lahko stvari že ob enem nepričakovanem porazu močno zapletejo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.