Naslovnica Magazin Slovenska globalna delavnica o varovanju kritične infrastrukture

Slovenska globalna delavnica o varovanju kritične infrastrukture

Avtor: Spletno Uredništvo
Urad Vlade za informacijsko varnost, Ministrstvo za zunanje zadeve in družba Microsoft skupaj pripravljajo delavnico o varovanju kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami. Dogodek bo hibridne narave, potekal pa bo v torek, 26. julija na sedežu Stalne misije Republike Slovenije pri Združenih narodih v New Yorku in na spletu.
Slovenska globalna delavnica o varovanju kritične infrastrukture

Napadi na kritično infrastrukturo lahko povzročijo resne krize prav v vsaki državi  (foto: pixabay.com/TheDigitalArtist)

Evroatlantski svet Slovenije, Urad Vlade za informacijsko varnost, Microsoft in Univerza v Ljubljani so že izvedli vrsto delavnic o varovanju kritične infrastrukture v vodnem, elektroenergetskem, zdravstvenem in finančnem sektorju. Namen teh delavnic je bil bolje spoznati konstantne grožnje kibernetski varnosti za ključne državne infrastrukture in dobre prakse za dvig globalne ravni kibernetske varnosti.

»Kritična infrastruktura in z njo povezane bistvene storitve so jedro naših družb. Vendar pa jih spletna povezljivost izpostavlja vedno večjim zlobnim elementom kibernetskega prostora, saj različni akterji izkoriščajo kibernetski prostor za povzročanje nesreče, zbiranje obveščevalnih podatkov, zahtevanje odkupnine in namerno uničenje ali motenje storitev,« so pojasnili v sporočilu za javnost Urada Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost.

Sedaj na tem uradu skupaj z Ministrstvom za zunanje zadeve in družbo Microsoft pripravljajo novo mednarodno delavnico o varovanju kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami. Dogodek bo hibridne narave, potekal pa bo v torek, 26. julija na sedežu Stalne misije Republike Slovenije pri Združenih narodih v New Yorku in na spletu. Pričel se bo ob 13.15 po lokalnem newyorškem času, medtem ko bo v Sloveniji tedaj ura že 19.15.

Delavnica bo tudi interaktivna, posvetili pa se bodo predvsem varnostnim funkcijam, protokolom in predpisom. Prav tako bodo predstavili priporočila in ugotavljali, kako naj bi se partnerstva več deležnikov izkoristila za dvig ravni zaščite kritične infrastrukture na nacionalni, regionalni in mednarodni ravni – vse v kontekstu 11 norm odgovornega ravnanja držav na tem področju, ki so bile že opredeljene v Združenih narodih.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.