Naslovnica Šport Slovenija z optimizmom na drugo svetovno prvenstvo

Slovenija z optimizmom na drugo svetovno prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnje leto bo Rusija konec poletja gostila naslednje svetovno prvenstvo za odbojkarje. Sloveniji je žreb v skupinskem delu za nasprotnike namenil Francoze, Nemce in Kamerunce. Naša reprezentanca bo najprej igrala v mestu Ufa, ki je na skrajnem vzhodu evropskega dela Rusije, medtem ko bodo finalni boji na sporedu v Moskvi.
Srebrni slovenski odbojkarji na nedavnem evropskem prvenstvu (foto: FB OZS)

Na prihodnjem svetovnem prvenstvu za odbojkarje, ki ga bo med 26. avgustom in 11. septembrom 2022 gostila Rusija, bodo najboljše reprezentance zemeljske oble najprej razdeljene v šest skupin s po štirimi ekipami. Po medsebojnih obračunih v skupinah se bo v drugi del tekmovanja uvrstilo 16 reprezentanc – po dve najboljši iz vsake skupine in poleg njih še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

Slovenija bo po opravljenem žrebu skupinski del igrala na skrajnem vzhodu geografske meje Evrope – v mestu Ufi. Sicer so z izjemo Moskve vsa ostala prizorišča skupinskega dela še bolj vzhodno, v azijskem delu Rusije – v Novosibirsku, Kemerovu, Jekaterinburgu in Krasnojarsku. Bolj kot lokacija pa so za Slovenijo pomembni nasprotniki v skupini D in sicer bodo to olimpijski prvaki Francozi, vedno neugodni Nemci in povsem neznani Kamerunci.

»V drugem delu tekmovanja bomo spremljali obračune v štirih skupinah s po štirimi reprezentancami, iz vsake skupine bodo v tretji krog tekmovanja napredovale zmagovalke in dve najuspešnejši drugouvrščeni reprezentanci. Zatem se bo svetovno prvenstvo nadaljevalo še v dveh skupinah s po tremi reprezentancami, ki bodo znova igrale vsaka z vsako, po najboljši dve pa se bosta uvrstili v polfinale,« so še pojasnili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Zaključni del tekmovanj bo v celoti gostila ruske prestolnica Moskva. Sicer bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca na svetovnem prvenstvu igrala drugič – leta 2018 so naši na SP v Italiji osvojili 12. mesto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.