Naslovnica Šport Slovenija proti Romuniji za preboj med najboljših 12 na svetu

Slovenija proti Romuniji za preboj med najboljših 12 na svetu

Avtor: Spletno Uredništvo
V Kopru je vse nared za teniški obračun ženskih reprezentanc Slovenije in Romunije, ki bo na sporedu v sklopu pokala Billie Jean King. Na igriščih Teniškega kluba Luka Koper so igralke danes že pričele s treningi, dvoboj pa bo na sporedu v petek in v soboto.
Slovenija proti Romuniji za preboj med najboljših 12 na svetu

Slovenske in romunske igralke tenisa se bodo konec tedna borile za vstop v svetovno elito (foto: TZS)

Slovenska ženska teniška reprezentanca se bo na igriščih koprskega športno-rekreacijskega parka Bonifika konec tedna pomerila z Romunkami. Selektor Andrej Kraševec je za nastop proti Romuniji predvidel igralke Tamaro Zidanšek (110. WTA), Kajo Juvan (123. WTA), Nino Potočnik (262. WTA), Pio Lovrič (568. WTA) in Elo Nalo Milić, ki je trenutno 45. mladinka na svetu.

Po drugi strani pa bodo po podatkih Teniške Zveze Slovenije za Romunijo zaigrale Ana Bogdan (58. WTA), Jaqueline Adina Cristian (176. WTA), Irina Maria Bara (195. WTA), Anca Alexia Todoni (707. WTA) in pa tudi zelo izkušena igralka v igri dvojic, 35-letna Monica Niculescu (41. WTA, dvojice). Sicer sta se Slovenija in Romunija v sklopu pokala Billie Jean King (BJK) srečali le enkrat – leta 2000 je Slovenija v Španiji zmagala s 3:0.

Tedaj sta za Slovenijo igrali Tina Križan in Katarina Srebotnik, tako da gladka zmaga ni bila posebej presenetljiva. Tokrat bi bili v slovenskem taboru najbrž zadovoljni tudi s tesnejši razpletom, le da zmaga ostane doma. »Zmagovalka dvoboja se bo uvrstila na zaključni turnir najboljših dvanajst reprezentanc na svetu, tako da lahko tekmovanju rečemo tudi svetovno ekipno prvenstvo v tenisu.

Na dogodku bo prisoten tudi predsednik Mednarodne teniške zveze David Haggerty, ki bo v petek 14. aprila tudi gost na konferenci o enakopravnosti spolov,« so še poudarili s Teniške zveze Slovenije in dodali, da bo vstop na vse obračune prost.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.