Naslovnica Gospodarstvo Slovenija je uspešno predstavila dosežke na področju vesoljskih tehnologij

Slovenija je uspešno predstavila dosežke na področju vesoljskih tehnologij

Avtor: Spletno Uredništvo

Na prvem v nizu spletnih dogodkov, ki so hkrati napoved in promocija prihodnje svetovne razstave Expo v Dubaju, je Slovenija predstavila svoje dosežke na področju vesoljskih tehnologij.

Slovenija je uspešno predstavila dosežke na področju vesoljskih tehnologijSlovenija se je hitro pridružila državam, ki razvijajo vesoljske tehnologije (foto: NASA/pxhere.com)

 

Svetovna razstava Expo 2020 Dubaju je bila letos zaradi pandemije koronavirusa odpovedana in preložena za eno leto. Tako se bo ta prestižni globalni dogodek v Združenih arabskih Emiratih začele šele 1. oktobra 2021 (in bo nato trajal kar do 31. marca 2022). Prireditelji pa so se odločili, da bodo že sedaj začeli z nizom virtualnih predstavitvenih dogodkov, ki so jih poimenovali ‘Pre-Expo program’.

Tako bi radi promovirali razstavo in vnaprej predstavili najbolj zanimive vsebine, da bi na ta način prihodnje leto pritegnili še več zanimanja in obiskovalcev. Prvi tematski virtualni dogodek je bil namenjen vesolju, oziroma vesoljskim tehnologijam. Kot so potrdili z javne agencije Spirit Slovenija, so imela slovenska podjetja in institucije s področja vesoljske industrije na tem spletnem dogodku opazno vlogo.

»V predstavitev so bili vključena slovenska podjetja in institucije z izjemnimi dosežki na področju vesoljskih tehnologij: Sinergise, SkyLabs, Dewesoft, Balmar, Center odličnosti vesolja, znanosti in tehnologije Vesolje-SI, Cosylab, Duol in GeoCodis. Na dogodku so imele poleg Slovenije 30 minutno predstavitev le še ZDA, Rusija in Švica, medtem ko je Omanu, Savdski Arabiji, Švedski, Avstraliji, Italiji, Češki, Luksemburgu, Portugalski, ZAE in Južnoafriški republiki pripadla krajša, sedemminutna predstavitev,« so pojasnili s Spirit Slovenija.

Slovenska predstavitev je bila namenjena povezavam med investicijami v vesolje in trajnostno gospodarsko rastjo. Odziv je bil zelo dober, kar pripisujejo tudi temu, da so bila v predstavitev vključena podjetja s svojimi rešitvami in pridobljenimi izkušnjami. Program ‘Pre-Expo’ bo se bo nadaljeval z naslednjo od skupno 11 tem. Virtualni dogodek ‘Podnebje in biodiverziteta’ bo na vrsti med 19. in 21. oktobrom 2020.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.