Naslovnica Šport Slovenija bo na EP odpotovala s precej neznankami

Slovenija bo na EP odpotovala s precej neznankami

Avtor: Spletno Uredništvo
V teh dneh se po marsikje po Evropi zaradi pandemije koronavirusa vrstijo odpovedi oziroma preložitve športnih dogodkov. Tudi slovenska moška rokometna reprezentanca je postala posredna žrtev okužb in sicer je odpadla še druga pripravljalna tekma proti Italiji. Slovenija bi zato lahko na bližnje Evropsko prvenstvo le z eno decembra odigrano prijateljsko tekmo, kar je seveda absolutno premalo.
Slovenija bo na EP odpotovala s precej neznankami

Ena pripravljalna tekma tri tedne pred EP je vsekakor ne zadostuje za visok nivo uigranosti (foto: FB RZS)

Včeraj je postalo jasno, da danes moški članski rokometni reprezentanci Slovenije in Italije ne bosta stopili na parket koprske Arene Bonifika. Po odpovedi prve prijateljske tekme, ki bi morala biti v sredo odigrana v Trbovljah, so namreč Italijani odpovedali tudi drugi, za drevi predviden obračun v Kopru. Vzrok za dvojno odpoved je pozitiven rezultat testa na okužbo s koronavirusom pri enemu izmed članov italijanske zasedbe.

Najbrž so svoje dodali tudi trenutno zelo ostri italijanski zdravstveni predpisi, a očitno drugače ni šlo. Sicer je italijanska članska reprezentanca kakovostno precej slabša od slovenske, v slovenskem taboru pa so najbrž pristali na dvojni obračun predvsem zato, da bi se čim bolje uigrali pred odhodom na bližnje Evropsko prvenstvo, ki se bo na Madžarskem in na Slovaškem pričelo že prihodnji teden. A so ti načrti padli v vodo.

»Slovenska reprezentanca bo sklepno obdobje priprav preživela v Zrečah, kjer izbranci Ljubomirja Vranješa vadijo od 26. decembra. Drese z državnim grbom bodo slovenski rokometaši naslednjič oblekli v četrtek, 13. januarja, ko se bodo proti Makedoncem podali v boj za prvi točki na evropskem prvenstvu,« so sporočili z RZS. Morda pa si bodo v našem taboru še pred odhodom na EP vseeno našli nasprotnika za vsaj eno tekmo za zaprtimi vrati.

Da bi Slovenija bi na bližnje Evropsko prvenstvo odpotovala le z eno decembra odigrano prijateljsko tekmo (sicer z zmago proti Hrvaški s 33:26) je seveda zelo tvegano, a najbrž tokrat skoraj neizbežno.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.