Naslovnica Kronika Prva akcija bo namenjena uporabi telefonov in pasov

Prva akcija bo namenjena uporabi telefonov in pasov

Avtor: Spletno Uredništvo
Kot vsak mesec bo tudi v januarju policija izpeljala poostren nadzor prometa. Tokrat bo preventivna akcija trajala kar dva tedna, policisti pa bodo posebej pozorni na uporabo telefonov med vožnjo ter tudi na uporabo varnostnih pasov.
Prva akcija bo namenjena uporabi telefonov in pasov

Prva letošnja preventivna akcija za večji varnost v prometu starta že v ponedeljek (foto: FB Policija)

Že v ponedeljek se začenja prva letošnja preventivna akcija slovenske Policije. Gre za vsedržavno akcijo ‘Varno brez telefona, ki jo tudi letos koordinira Javna agencija RS za varnost prometa (AVP). Policisti bodo od 10. do 23. januarja na slovenskih cestah posvetili največ pozornosti uporabi mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk) med vožnjo.

Vse te naprave namreč zmanjšujejo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ter možnost obvladovanja vozila. »Policisti bomo preverjali sočasno uporabo telefona pri udeležbi v prometu, pri čemer bomo pozorni tako na prekrške voznikov kot tudi drugih prometnih udeležencev, kot so pešci in kolesarji. Raziskave namreč kažejo na zaskrbljujoč trend, da se uporaba mobilnih telefonov v prometu povečuje.

Za volanom ne bodite za ekranom, v prometu ne bodite na spletu! Uporaba mobilnih telefonov je nevarna, saj do 23-krat poveča tveganje za nastanek prometne nesreče,« so opozorili s Policije. Sicer tokrat policisti niso omenili, da tudi vse več kolesarjev in voznikov skuterjev komunicira prek telefona kar med vožnjo, kar je na dveh kolesih običajno še precej bolj nevarno početje kot na štirih kolesih

Med akcijo pa ne bodo preverjali le pravilno uporabo telefonov, ampak ali vozniki in potniki pravilno uporabljajo varnostne pasove in sorodne varnostne zadrževalne sisteme pri prevozu otrok.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.