Naslovnica Šport Slovenija B julija na Kitajsko

Slovenija B julija na Kitajsko

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem, ko slovensko košarkarsko A reprezentanco konec meseca čakata kvalifikacijski tekmi proti Španiji in Črni Gori, je Košarkarska zveza Slovenije prvič po letu 2015 ponovno obudila moško člansko B reprezentanco. Selektor Aleksander Sekulić se bo z dvanajstimi izbranci julija odpravil na tri tekme na Kitajsko.

koš B Slo reprezSlovenska moška članska B reprezentanca bo s pripravami začela 9. julija (foto: kzs.si) 

 

Pravkar obujena slovenska B košarkarska reprezentanca bo s pripravami na turnir na Kitajskem začela 9. julija na Rogli. V Sloveniji bodo košarkarji trenirali teden dni, nato pa se odpravili na Kitajsko, kjer jih čakajo tri tekme v treh različnih mestih. Deset košarkarjev s seznama selektorja Sekulića, je v pretekli sezoni igralo v Ligi Nova KBM, izkušeni Jan Močnik je igral na Češkem, Miha Vašl pa je z Levicami postal državni prvak Slovaške.

V februarskem kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo sta reprezentančni dres nosila Blaž Mahkovic in Luka Vončina. Nejc Barič, Urban Durnik in Nejc Martinčič so še lani branila barve slovenske reprezentance do 20 let, ki je na evropskem prvenstvu na Kreti zasedla 14. mesto. Vloga selektorja B reprezentance je bila zaupana Aleksandru Sekuliću, ki sicer opravlja delo pomočnika selektorja A reprezentance oz. evropskih prvakov Radovana Trifunovića, v sezoni 2017/18 pa se je kot pomočnik trenerja pri Nymburku veselil naslova češkega državnega prvaka.

Vlogo pomočnika bo opravljal Jernej Valentinčič, ki je tako kot Sekulić član strokovnega štaba članske reprezentance. “Za obuditev članske B reprezentance smo se odločili, ker želimo preizkusiti dodatno število igralcev, ki bi nam lahko pomagali v prihajajočih kvalifikacijskih tekmah, ko ne moremo računati na košarkarje, ki nastopajo v najmočnejših ligah. Turnir na Kitajskem nam bo dal bolj realno sliko kakovosti igralcev, ki so na robu članske reprezentance. Štab reprezentance in način igre bosta prilagojena članski izbrani vrsti. Na Kitajskem nas čakajo tri močne tekme, ki bodo pravi test za te fante,” pravi Aleksander Sekulić, selektor članske B reprezentance.

Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije, pa je pojasnil: “Po dveh letih premora smo se na Košarkarski zvezi Slovenije odločili, da obudimo člansko B reprezentanco. Glavni razlog je v spremembi sistema kvalifikacij za velika tekmovanja, ki zahteva vključenost večjega števila košarkarjev. Pred meseci smo na KZS dobili povabilo s strani kitajske zveze in se odločili, da reprezentanca v državi, kjer bo potekalo prihodnje svetovno prvenstvo, odigra tri tekme. Verjamem, da bodo priprave ter tekme koristile tako košarkarjem kot tudi strokovnemu štabu članske reprezentance.”

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.