Naslovnica Trendi SickBreedi se vračajo z videospotom, albumom in koncertom

SickBreedi se vračajo z videospotom, albumom in koncertom

Avtor: Spletno Uredništvo
V petek, 27. maja se na sceno vrača skupina ‘SickBreed’, ki bo ob izidu novega albuma ‘Depraving the Righteous’ koncertirala v veliki dvorani Orto bara. Nov album so pravkar napovedali s singlom ‘The Ventriloquist’, oziroma z videospotom te pesmi.
SickBreedi se vračajo z videospotom, albumom in koncertom

SickBreed ob koncu novembrskega koncerta v kultnem koprskem CMK-ju (foto: FB SickBreed)

Ljubljanska skupina ‘SickBreed’ je glasebeno pot začela leta 2016, do danes pa so se lahko pohvalili s sedmimi videospoti in s premiernim albumom ‘The Joy in Deception’. Skupina SickBreed je pravzaprav trio, ki ga tvorijo Maks Drobež (kitara in vokal), Andraž Leben (bobni) in Damian Sterchi (bas kitara). Njihova glasba je mešanica kvazi-grunga, doom rifov punk energije in jazz melodij, rezek glas pevca pa najbrž zbuja zavisti pri marsikaterem bendu.

‘SickBreed’ se na koncertno sceno vrača ta konec meseca – natančneje v petek, 27. maja, ko bodo fantje nastopili v veliki dvorani kultnega Orto bara. Tam bodo predstavili novi album ‘Depraving the Righteous’, katerega so pravkar napovedali z videospotom za singel ‘The Ventriloquist’. Ostale pesmi z albuma, ki je luč sveta ugledal minuli petek 13. maja, pa so izšle kot ‘lyric videi’.

»V pesmih albuma Depraving the Righteous se skriva zrelejši poskus aranžiranja, pisanja melodij, besedil in izvedbe. Tokrat so se SickBreedi prvič sami preizkusili v vlogi producentov, za kar je poskrbel Maks Drobež, sicer kitarist in vokalist zasedbe, bas kitarist Damian Sterchi pa se je podal v snemanje in editiranje videospotov,« so spomnili z glasbene Agencije GIG. Ali vse povedano drži, pa se bodo lahko ljubitelji glasbe prepričali kar sami in sicer na koncertu zadnji petek v mesecu maju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.