Naslovnica Magazin SES, Boeing, NASA in nov ekosistem O3b mPOWER

SES, Boeing, NASA in nov ekosistem O3b mPOWER

Avtor: Spletno Uredništvo
Z družba SES so sporočili, da so za izboljšanje globalne komunikacijske povezljivosti naredili nov pomemben korak v vesolje. Raketa SpaceX Falcon 9 je z vesoljske postaje Cape Canaveral v vesolje uspešno izstrelila prva satelita družbe Boeing O3b mPOWER, ki uporabljata SES-ov sistem druge generacije za srednjezemeljsko orbito.
SES, Boeing, NASA in nov ekosistem O3b mPOWER

Izstrelitev rakete SpaceX Falcon 9 z novima satelitoma na Cape Canaveralu (foto: SES/ NASA/Grayling)

Z družbe SES so pojasnili, da je nov Boeingov satelit O3b mPOWER del širšega ekosistema, ki bo sprva obsegal 11 satelitov (vsak je opremljen z več kot 5000 digitalnimi žarki) in mu je v podporo obsežna zemeljska infrastruktura naslednje generacije O3b mPOWER. Novost lahko zadovolji potrebe po povezovanju vlad, operaterjev mobilnih omrežij, energetskih podjetij, vrhunskih ladijskih križarjenj ter najrazličnejših podjetij po vsem svetu.

Med najbolj prestižnimi zasebnimi strankami, ki bodo prve pričele z uporabo O3b mPOWER, so družbe Microsoft, Princess Cruises, Marlink, Jio Platforms, Orange, Claro Brasil in pred kratkim najavljeni Vodafone Cook Islands. Prva dva satelita je v vesolje ponesla raketa SpaceX Falcon 9 in sicer z izstrelitvenega centra agencije NASA, ki se nahaja na Cape Canaveralu v zvezni državi Florida.

“Ne glede na to, ali vladam omogočamo varno izvajanje kritičnih misij, upravljavcem križarjenj, da potnikom ves čas zagotavljajo hiter širokopasovni dostop, ali operaterjem mobilnih omrežij, da vzpostavijo omrežja 4G/5G na slabo povezanih območjih ali obnovijo komunikacijska omrežja v času izpada, je O3b mPOWER izbrani satelitski sistem za storitve, pri katerih je zmogljivost najpomembnejša,” je ob tem dejal Steve Collar, izvršni direktor družbe SES.

Komercialne storitve sistema O3b mPOWER se bodo predvidoma začele izvajati v tretjem četrtletju leta 2023, medtem pa bodo za izstrelitev pripravili še preostalih devet satelitov. Stranke, ki bodo uporabljale O3b mPOWER, bodo lahko izkoristile vse prednosti terabitnega obsega, največjo in najbolj prilagodljivo pretočnost, zakasnitev v obe smeri manjšo od 150 milisekund ter neprimerljivo dostopnost vseh storitev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.