Naslovnica Šport Roglič prihodnje spet leto na Giru, a verjetno brez Toura

Roglič prihodnje spet leto na Giru, a verjetno brez Toura

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi ekipa slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča Jumbo-Visma je po izjemno uspešni sezoni 2022 predstavila ekipo in svoje cilje za sezono 2023. Za slovenske ljubitelje kolesarstva je najbolj zanimiva vest, da se bo Roglič prihodnje leto udeležil Dirke po Italiji. To pa obenem pomeni, da se skoraj zagotovo ne bo udeležil Dirke po Franciji.
Roglič prihodnje spet leto na Giru, a verjetno brez Toura

Moštvo Jumbo-Visma med pravkar končanimi pripravami v Španiji (foto: FB Jumbo Vsima)

V sporočilu za javnost ekipe nizozemske kolesarske Jumbo-Visma so uvodoma spomnili, da je bila tekmovalna sezona 2022 tudi njihova najuspešnejša doslej. Zbrali so največ zmag med vsemi ekipami, osvojili so prvo mesto na svetovni kolesarski lestvici mednarodne zveze UCI, njihov član Jonas Vingegaard pa je zmagal Tour de France. Zato tudi v letu 2023 v tem moštvu pričakujejo veliko.

Glavni zvezdi ekipe, ki se ji je pred nekaj tedni pridružil tudi drugi Slovenec Jan Tratnik, bosta Wout van Aert in Jonas Vingegaard, medtem ko bo dolgoletni kapetan Primož Roglič prihodnje leto predvidoma nastopil le na Giru d’Italia. To običajno pomeni, da zaradi prekratkega premora med obema tritedenskima dirkama kolesar potem ne bo nastopil tudi na Dirki po Franciji, vsaj ne kot glavni adut svoje ekipe.

 “Dirka, ki jo obožujem, a je še nisem dobil. Še vedno okrevam po operaciji, a do maja upam, da bom v dobri formi. V vsakem primeru bom naredil vse, da to dosežem,” je o Dirki po Italiji in o svojem zdravstvenem stanju povedal Primož Roglič. Če bo Primož do maja v dobri formi, bo zagotovo tudi en od največjih favoritov za zmago na Giru, na katerem je doslej nastopil le dvakrat in bil leta 2019 zelo dober tretji.

Velja dodati, da se med predstavitvijo nizozemske ekipe o Dirki po Španiji 2023 ni veliko govorilo, saj je še absolutno prezgodaj. Predstavitev ekipe Jumbo-Visma pa se je začela s poklonom Karlu van Eerdu, ustanovitelju verige supermarketov Jumbo, ki je umrl prejšnji teden.

 

 

 

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.