Naslovnica Trendi Legendarni krojaček Hlaček se vrača v gledališki predstavi

Legendarni krojaček Hlaček se vrača v gledališki predstavi

Avtor: Spletno Uredništvo
Mini teater še pred koncem leta pripravlja novo gledališko premiero. Tokrat gre za otroško predstavo ‘Krojaček Hlaček’, ki je nastala po istoimenskem knjižnem delu slovenskega Leopolda Suhodolčana. Premiera bo v četrtek, 29. decembra, ob 19.30.

Legendarni krojaček Hlaček se vrača v gledališki predstavi

Mini teater, kjer si je sicer v teh zadnjih dneh leta moč ogledati predstave ‘Dnevnik Ane Frank’, ‘Kdo se boji Virginie Woolf’ in ‘Norma Jeane Baker Trojanska’, poleg tega pa se posvečajo tudi sprevodom Dedka mraza po Ljubljani, bodo prihodnji teden predstavili še zadnjo letošnjo gledališko premiero. Tokrat gre za otroško predstavo ‘Krojaček Hlaček’, ki je nastala po istoimenski knjižni zbirki slovenskega Leopolda Suhodolčana.

»Krojaček Hlaček je izpod peresa pisatelja Leopolda Suhodolčana zaživel v razgibanih in navihanih ilustracijah ilustratorke Marlenke Stupica. Le malokateri otrok od 70. let prejšnjega stoletja do dane, ob poslušanju ali branju desetih zanimivih zgodb ni bil navdušen nad spretnostjo in preprostimi rešitvami čudovitega Hlačka, ki je vsak problem rešil bliskovito – z malo gumbov, z nekaj sukanca, z natančnim krojenjem in iznajdljivostjo.

V gledališki uprizoritvi smo zgodbo o otroškem prijateljstvu, ki je prepletena s problemi mestnih prebivalcev obarvali s stripovsko estetiko superherojstva. Kaj drugega bi lahko postal novodobni krojaček Hlaček, kot urbani superheroj,« razkriva napovednik predstave, ki bo premiero doživela prihodnji četrtek, 29. decembra, ob 19.30. Režiser bo Roberta Waltl, igrajo pa Loup Abramovici, Suzana Krevh in Andrej Tomše.

Velja dodati, da je Leopold Suhodolčan o krojačku Hlačku napisal le tri knjige. Prva je slikanica iz leta 1970 ‘Krojaček Hlaček’, nato ji je sledila ‘Kam se je skril krojaček Hlaček’, kot zadnja pa je šele po avtorjevi smrti izšla slikanica ‘Z vami se igra krojaček Hlaček’. Vseeno se je s temi tremi slikanicami Suhodolčan zapisal v zgodovino slovenske literature, sploh na področju otroških knjig.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.