Naslovnica Gospodarstvo Sejem Alpe Adria se letos vrača in sicer s kolesarstvom

Sejem Alpe Adria se letos vrača in sicer s kolesarstvom

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodni sejem Alpe-Adria 2022 bo predvidoma v Ljubljani potekal v drugi polovici meseca marca. Če ne bo kakšnih neprijetnih korona-presenečenj, ga bo Gospodarsko razstavišče gostilo od srede 23. marca do sobote 26. marca. Letošnji poudarek bo na kolesarjenju in kolesarskih doživetjih.
Sejem Alpe Adria se letos vrača in sicer s kolesarstvom

Tadej Pogačar na Državnem prvenstvu 2021, tik pred odhodom po drugo zmago na Touru (foto: SJ)

Gospodarsko razstavišče Ljubljana in Slovenska turistična organizacija sta potrdila, da bo po lanski odpovedi letos Mednarodni sejem Alpe-Adria spet na programu. Ta prestižni mednarodni sejem, ki bo tokrat že 32. po vrsti (če seveda ne bo kakšnih novih omejitev po Sloveniji zaradi koronavirusa), predvidoma v Ljubljani potekal v drugi polovici meseca marca, natančneje od srede, 23. marca, pa vse do sobote, 26. marca 2022.

»Sejem Alpe-Adria je osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, ki na enem mestu zbere turistične ponudnike, ki predstavljajo ideje za preživljanje prostega časa, počitnic, izletov ter enkratna doživetja zanje,« so poudarili v sporočilu za javnost Slovenske turistična organizacije (STO). Dodali so še, da bo letos rdeča nit letošnjega sejma Alpe – Adria kolesarjenje, oziroma kolesarska doživetja.

Glede na vse bolj trajnostno usmerjenost celotne evropske družbe, na vse omejitve gibanja zadnjih dveh let (po izbruhu pandemije kronavirusa Covid 19) in na neverjetne uspehe slovenskih kolesarskih asov Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja v zadnjih letih umestitev kolesarstva v središče letošnje prireditve ni presenetljiva. Tudi letošnja tema sejemske mednarodne nagrade Jakob za odličnost v turizmu bo nosila naslov ‘Inovativna kolesarska doživetja’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.