Naslovnica Gospodarstvo Še druga letošnja investicija v industrijsko zono v Ribnici

Še druga letošnja investicija v industrijsko zono v Ribnici

Avtor: Spletno Uredništvo
S Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so sporočili, da so odobrili evropska sredstva za razvoj industrijske cone Lepovče v Ribnici. Potem, ko so tik pred prvomajskimi prazniki v Ribnici namenu predali Obrtno cono Ugar, bodo tudi v Lepovčah omogočili razvoj lokalnega podjetništva.
Tako so pred 1. majem predali namenu industrijsko cono Ugar v Ribnici (foto: ribnica.si)

V zadnjih letih slovenska država namenja veliko pozornosti gospodarskemu razvoju zahodnega dela Dolenjske, natančneje območju občin Kočevje in Ribnica. Obnova železniške proge in cestnih povezav, prihod visoko-tehnološkega japonskega podjetja Yaskawa, ki se ukvarja z robotiko ter razne investicije oz. subvencije za podjetništvo omogočajo nov zagon malega gospodarstva v širši regiji.

Tokrat je tako Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrila evropska sredstva za projekt ‘Ureditev komunalne in cestne infrastrukture v Lepovčah’. Gre za 388 tisoč evrov vreden projekt, katerega bo izpeljala Občina Ribnica in sicer v okviru ‘Dogovora za razvoj razvojne regije Jugovzhodna Slovenija’. Od celega zneska bo Evropski sklad za regionalni razvoj poskrbel nekaj manj kot polovico, natančneje za 175 tisoč evrov.

»V okviru projekta bo Občina Ribnica uredila površine industrijske cone in v njej zgradila infrastrukturo. Natančneje, uredila bo komunalno in cestno infrastrukturo na delu lokalne ceste v Lepovčah, ki je del Industrijske cone Lepovče. V sklopu načrtovane naložbe bo občina uredila cesto, enostranski hodnik za pešce, vodovod in meteorno kanalizacijo ter postavila javno razsvetljavo,« so pojasnili s Službe Vlade RS.

Projekt naj bi bil zaključen najkasneje do začetka poletja, torej v drugi polovici meseca junija. Ribniška Občina bi rada s posodobitvijo infrastrukture v industrijski coni Lepovče spodbudila nadaljnji razvoj lokalnega podjetništva (oz. malih in srednji podjetij), ki velja za nosilca gospodarskega razvoja regije, računajo pa tudi, da se bo tako povečala tudi dodana vrednost podjetij.

Sicer pa so tik pred prvomajskimi prazniki v Ribnici svečano odprli Obrtno cono Ugar, v katero so investirali skoraj 2 milijona evrov, od tega je iz evropskega sklada prišlo 1.238.000 evrov, državni proračun je dodal 413.000 evrov, razliko v višini 332.000 evrov pa je prispevala Občina Ribnica.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.