Naslovnica Trendi Še dobra dva tedna do najboljše polke in valčka leta 2022

Še dobra dva tedna do najboljše polke in valčka leta 2022

Avtor: Spletno Uredništvo
Bliža se september in s tem tudi 25. festival Slovenska polka in valček. Na letošnji prireditvi se bo 12 glasbenih skupin borilo na dveh frontah – za najboljšo polko po mnenju občinstva in za najboljši valček po mnenju občinstva. Neposredni prenos festivala se bo na TV SLO 1 ob 20. uri.
Še dobra dva tedna do najboljše polke in valčka leta 2022

Cik-cak kvintet, ki sodeluje v kategoriji polk, ima očitno kar osem članov (foto: SOJ RTV SLO)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je spomnila, da bo 25. festival Slovenska polka in valček 2022 na sporedu v petek, 9. septembra. Neposredni prenos v živo se bo na prvem programu TV Slovenija pričel v petkovem večernem terminu ob 20. uri, ki je sicer že dlje časa rezerviran prav za narodno-zabavno glasbo. Udeleženci festivala se bodo potegovali za najboljšo polko po mnenju občinstva in za najboljši valček po mnenju občinstva.

Za valčke bodo tokrat zadolžene skupine Novi spomini, Srčni muzikanti, S.O.S. kvintet, Špas z Evo, Krjavlji in Zdomarji. Polke pa bodo igrali Akordi, Cik-Cak kvintet, Topliška pomlad, ansambel Tomaža Rota, Chicas in Polkaholiki. »Ljubitelje narodno-zabavne glasbe v začetku septembra čaka skoraj dvourno glasbeno razvajanje. Na že 25. festivalu Slovenska polka in valček se bo predstavilo 12 ansamblov.

Enega največjih in najbolj priznanih narodno-zabavnih festivalov pri nas bosta povezovala voditeljica Darja Gajšek in Andrej Hofer, ki je tudi urednik festivala. Režiser je Marjan Kučej,« so sporočili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija. Sicer se je po pet udeležencev iz vsake kategorije v finale prebilo prek oddaj Zimski pozdrav (valček) in Poletni pozdrav (polka), po enega pa je s povabilom dodala RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.