Naslovnica Kronika Policija išče izginulega Hrastničana in več očividcev

Policija išče izginulega Hrastničana in več očividcev

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjih petih dneh je slovenska Policija objavila kar 5 prošenj za pomoč v obliki informacij. Policisti namreč pravkar iščejo eno izginulo osebo, morebitni očividci pa bi jim prišli zelo prav tudi primerih prometne nesreče, pretepa, preiskave domnevnih spolnih zlorab in v primeru enega ukradenega vozila, ki so ga kasneje našli zapuščenega.
Policija išče izginulega Hrastničana in več očividcev

Izginuli Marjan Lipičnik iz Hrastnika (foto: policija.si)

Najbolj nujno je seveda sporočilo glede izginule osebe in sicer so policisti Policijske postaje Hrastnik včeraj ( 23. avgusta 2022) dobili prijavo, da svojci pogrešajo 44-letnega Marjana Lipičnika iz Hrastnika. »Pogrešani je visok okoli 185 cm in srednje postave. Ima temnejše krajše lase, na desni roki ima večjo tetovažo. Oblečen je bil v sive kratke hlače in svetlo sivo kratko majico, obut v sive športne copate znamke Adidas.

Nazadnje je bil viden včeraj, na območju Hrastnika,« so sporočili s Policije. Policisti iščejo tudi priče prometne nesreč. V ponedeljek, 22. avgusta 2022, je namreč ob 20.30 na Celovški cesti med Prušnikovo in Ulico Jožeta Jame v Ljubljani voznik črnega skuterja na kolesarski stezi trčil s kolesarko in se brez ustavljanj peljal dalje, medtem ko je bila kolesarka pri padcu huje ranjena.

Prav tako policisti raziskujejo okoliščine pretepa, ki se je zgodil v Športno rekreacijskem centru Green lake pri Kidričevem že 14. avgusta. Približno ob 1.20 je namreč pri kiosku s prehrano prišlo do spora med dvema moškima, pri čemer je en udaril drugega, le-ta pa je padel po tleh in pri tem utrpel hudo telesno poškodbo glave. Prisotnih je bilo več oseb, med njimi tudi dve ženski, ki sta stekli do bližnjega reševalnega vozila in dogodek prijavili.

Policijske postaje Koper pa obravnavajo malce nenavadno tatvino osebnega avtomobila, ki se je zgodila 11. avgusta v Kubedu. Nekaj dni kasneje je bilo namreč vozilo najdeno le v približno 5 km oddaljenem zaselku Šeki, v bližini meje s Hrvaško. Vozilo je Kia Sportage kranjskih registrskih oznak sive barve. Poleg vseh teh pozivov morebitnim očividcem pa se je Policija kar dvakrat odzvala tudi na spletne zgodbe o domnevnih spolnih zlorabah.

»Vse aktivnosti, ki jih policisti in kriminalisti izvajajo, so usmerjene v preveritev verodostojnosti in resničnosti vsebine zapisov na spletu o storjenih kaznivih dejanjih in identifikacijo morebitnih žrtev kaznivih dejanj ter potrditev obstoja morebitnih razlogov za sum, da so bila storjena kazniva dejanja, katerih storilec se preganja po uradni dolžnosti,« so sporočili s Policije in dodali, da kljub javnem pozivu do sedaj niso prejeli nobene prijave.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.