Naslovnica Slovenija Še 100 otrok na Debeli rtič prek RKS in pet novih terencev

Še 100 otrok na Debeli rtič prek RKS in pet novih terencev

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Rdečega križa Slovenije prihaja novica, da bodo za skoraj 100 otrok iz poplavljenih območij zagotovil brezplačno letovanje v zdravilišču RKS Debeli rtič. Na najbolj prizadeta območja pa prihaja tudi 5 vozil Dacia Duster 4×4, ki jih je poslala Mednarodna federacija Rdečega križa (IFCR).
Še 100 otrok na Debeli rtič prek RKS in pet novih terencev

Otroci med večerno zabavo v Zdravilišču RKS na Debelem rtiču (foto: Zdravilišče RKS)

Z Rdečega križa Slovenije (RKS) glede reševanja raznovrstnih težav na poplavljenih območjih že poročajo o prvih primerih stisk prebivalcev, ki potrebujejo psihosocialno podporo. Na RKS pravijo, da so se simptomi najprej pokazali pri starejših ljudeh, v zadnjih dneh pa se je šok zaradi poplav začel kazati tudi pri otrocih. Zato so se pri RKS ekspresno odločili, da 100 otrokom s prizadetih občin omogočijo brezplačno letovanje.

Akcijo bodo izpeljali v sodelovanju z Zdraviliščem RKS Debeli rtič in donatorji. S tem pa se bo število otrok, ki bodo letos prek RKS letovali na Debelem rtiču, povišalo na skoraj 1100. »V letošnjem poletju smo s sredstvi različnih donatorjev tako že omogočili brezplačno letovanje 990 socialno ogroženim otrokom. V prihodnjih dveh tednih pa bomo skoraj 100 otrokom pomagali vsaj začasno pozabiti na težave in stiske, povezane z vodno ujmo.

Poleg odlične strokovne službe in animatorjev bo otrokom na voljo tudi specialni pedagog, ki bo otrokom na voljo za psihosocialno podporo in pomoč, poleg tega bodo otroci deležni tudi učne ure prve pomoči,« so pojasnili z Rdečega križa Slovenije in ob tem tudi spomnili, da je njihova osnovna naloga pomagati vsem, ki potrebujejo pomoč, prednost pa običajno dajejo prav (socialno) najšibkejšim.

Pri RKS so se sicer v zadnjih dneh zelo razveselili tudi posebne oblike pomoči, ki je prišla s strani Mednarodne federacije Rdečega križa (IFCR). Iz Budimpešte so namreč v Slovenijo v zadnjih dneh dostavili pet vozil Dacia Duster 4×4, ki so jih na RKS že predali v uporabo predstavnikom svojih območnih združenj Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Mozirje in Škofja Loka.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.