Naslovnica Gospodarstvo Saleška dolina je bila lani hit med obiskovalci

Saleška dolina je bila lani hit med obiskovalci

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski turizem je lani kljub novim valom pandemije koronavurisa zabeležil pozitivne rezultate. Tako so tudi v Šaleški dolini v letu 2020 zabeležili 203.932 nočitev, kar je za 33% več kot v letu pred tem. K izjemno dobrim poslovnim rezultatom so v veliki meri pripomogle promocijske aktivnosti Zavoda za turizem Šaleške doline.
Saleška dolina je bila lani hit med obiskovalci

Promocija Zavoda za turizem Šaleške doline je bila lani izjemno uspešna (foto: sloveni.info/ZTŠD)

Lani so se na Zavodu za turizem Šaleške doline (ZTŠD) lotili digitalne kampanje za promocijo turizma v tej dolini,  poimenovali pa so jo ‘bonBastična Šaleška’. Prek te promocije so nagovarjali Slovence k unovčitvi turističnih bonov pri lokalnih ponudnikih. Kampanja se je glede na uradne številke in tudi glede na povratne informacije lokalnih ponudnikov turističnih namestitev nedvomno obrestovala.

»Samo v času poletne sezone je za storitev prenočevanja bilo unovčenih preko 11.000 turističnih bonov. V primerjavi z l. 2019 je bilo preteklo leto v Šaleški dolini (Velenje in Šoštanj) za 15% več prihodov in 17 % več nočitev; v primerjavi z l. 2020 pa 33% več prihodov in 33% več nočitev. V letu 2021 tako beležimo 64.015 prihodov (od tega 84% domačih in 16% tujih) in 203.932 nočitev (od tega 83% domačih in 17% tujih gostov).

Povprečna doba bivanja se je glede na leto 2019 podaljšala za 0,1 dni,« so podatke Statističnega urada RS posredovali s ZTŠD. Poleg tega so dodali informacijo, ki potrjuje, da so s promocijskimi aktivnostmi lani zadeli v črno. Na njihovem spletnem mestu visitsaleska.si se je namreč število uporabnikov povečalo za 30%, na družbenih omrežjih Visit Saleska pa je število sledilcev povprečno naraslo za 15 %.

Lani so tudi nadgradili spletno stran visitsaleska.si, vzpostavili novo stran vista.si. in se kot novost pojavili še na socialnemu omrežju TikTok, kjer so preko kratkih atraktivnih videov nagovarjali k obisku destinacije Saleška dolina predvsem mlajši del slovenske populacije. Prav zato ni presenečenje, da so skozi vseh 12 mesecev leta 2021 skupno zabeležili kar 2,3 milijona uporabnikov njihovih spletnih promocijskih kanalov.

Poleg tega so v letu 2021 na ZTŠD razvili tri nove pet-zvezdične turistične produkte. Ti produkti temeljijo na treh avtentičnih zgodbah Šaleške doline in hkrati predstavljalo identiteto destinacije. Govora je o premogovništvu, usnjarstvu in polpretekli zgodovini, novosti pa so nastale na podlagi digitalnega inoviranja treh enot kulturne dediščine, kot so Stari jašek, Vošnjakova tovarna in Titov spomenik.

Velenje je lani osvojilo 2. mesto med najbolj urejenimi in gostoljubnimi mesti v Sloveniji, bilo je na 1. mesto v kategoriji ‘ljubljenec ljudskih src’, Velenjska plaža pa je bila ponovno razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji. ZTŠD in številni ponudniki so v preteklem letu prejeli tudi znak kakovosti varnega in trajnostnega turizma ‘Green&Safe’ ter ‘Safe Travelers’, ki predvsem za tuje goste potrjujeta,  da je Saleška dolina varna in zelena destinacija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.