Naslovnica Šport Prvi se je okužil slovenski zastavonoša

Prvi se je okužil slovenski zastavonoša

Avtor: Spletno Uredništvo
Zimske olimpijske že glasno trkajo na vrta, zato je del slovenske karavane že odpotoval v Peking. Ob prihodu pa je slovenski tabor takoj doletela prva nevšečnost. Deskar na snegu Žan Košir, ki je predviden tudi za zastavonošo slovenske reprezentance ob otvoritvi iger, je bila na testiranju pozitiven na okužbo s koronavirusom in je moral zato v karanteno.
Prvi se je okužil slovenski zastavonoša

Nesrečni Žan Košir je moral v izolacijo (foto: OKS/olympic.si)

Tudi z Olimpijskega komiteja Slovenije so potrdili, da se je slovenski prihod na prizorišča 24. zimskih olimpijskih iger (ZOI) pričel z nepredvidenim zapletom. Ko je v olimpijsko vas v kraju Zhangjiakou prispel del slovenske olimpijske reprezentance, so sledila obvezna proti-koronska testiranja. Med potniki je bil tudi deskar Žan Košir, ki je z delom ekipe srečno prispel na prizorišče olimpijskih iger, tam pa je bilo njegove sreče konec.

»Včeraj zvečer smo od organizatorjev prejeli obvestilo, da je bil med pozitivnimi tudi Žan Košir. Vodstvo olimpijske reprezentance je sledilo navodilom organizatorja ter športnika izoliralo. V poznih večernih urah je sledil ponovni test, ki je danes ob 10 uri zjutraj po lokalnem času potrdil okužbo z novim koronavirusom. Poleg Žana je bil pozitiven tudi serviser ekipe, Darko Centrih,« so pojasnili z Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

Sicer Žan Košir, ki naj bi z Ilko Štuhec 4. februarja nosil slovensko zastavo na svečani otvoritvi ZOI, zaenkrat ne kaže simptomov bolezni, a obstaja realna bojazen, da bo v naslednjih urah oz. dneh poleg Darka Centriha zbolel še kdo, ki je bil med dolgo potjo do Kitajske v njuni bližini. Za okužena Slovenca sledi obvezni protokol, ki narekuje izolacijo športnika v posebnem hotelu, opremljenim z internetom, telovadnico, prostori za športnike in prostočasnimi aktivnostmi.

Z OKS so še dodali, da mora po olimpijskem zdravstvenem protokolu okužena oseba, če ne kaže nobenih simptomov bolezni, ostati v izolaciji vse dotlej, dokler dva zaporedna PCR testa ne pokažeta negativnega izvida in sicer v razmiku najmanj 24-ih ur.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.