Naslovnica Gospodarstvo S promocijo Rebule do promocije Slovenije

S promocijo Rebule do promocije Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je bil v Vili Vipolže v Goriških Brdih na vrsti ekskluzivni mednarodni vinski dogodek, ki so ga poimenovali ‘Brda – Home of Rebula Wine Experience’. Prireditev je bila na sporedu že četrtič, posvečena pa je promociji slovensko-italijanske vinske sorte Rebula in tudi promociji Slovenije.
Seveda so vinarji vseh 13 predstavljenih Rebul tudi strokovno primerjali (foto: FB Brda home of Rebula)

Vila Vipolže je gostila 4. mednarodni vinski dogodek, ki nosi ime ‘Brda – Home of Rebula Wine Experience’ in ga v sodelovanju z Zavodom za turizem, kulturo, mladino in šport Brda pripravljajo nekatere izmed najbolj priznanih briških vinskih kleti. Osnovni cilj prireditve je promocija vinske sorte Rebula in večanje mednarodne prepoznavnosti te sorte vina, ki rase na slovenski in tudi na italijanski strani Brd.

Dogodek, ki ga aktivno podpira tudi Slovenska turistična organizacija (STO), tako povezuje trinajst priznanih vinarjev iz dveh držav, a ene pokrajine – Goriških Brd oziroma Collia, kot Brdom pravijo Italijani. »Na Masterclassu Brda – home of Rebula, so sodelovali Marjan Simčič, Edi Simčič, Dolfo, Ferdinand Wines, Ščurek, Klet Brda, Zanut, Moro, Medot, Erzetič ter Kristian Keber Gradis’ciutta in Jermann z italijanske strani Brd.

Poseben del je bil namenjen gastronomiji, kar dva od nagrajenih Michelinovih chefov  – Tomaž Kavčič in Uroš Fakuč, sta s svojimi kulinaričnimi kreacijami iskala odgovore na različne sloge rebule,« so poudarili na spletnem mestu slovenia.info. Sicer sta STO na dogodku zastopala Aljoša Ota – predstavnik STO v Italiji in Barbara Zmrzlikar – vodja oddelka za raziskave in razvoj na Slovenski turistični organizaciji.

Oba sta prisotnim gostom, še posebej tistim iz tujine, predstavila Slovenijo kot odlično gastronomsko destinacijo in tudi slovensko strategijo za dodaten dvig mednarodne prepoznavnosti države.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.