Naslovnica Kronika Rudolfa in Katarine še niso našli

Rudolfa in Katarine še niso našli

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska Policija je minuli teden objavila dve poizvedovanji o izginulih osebah, ki ju doslej še ni preklicala. Pogrešanega 59-letnega Rudolfa Radošiča, katerega kolo je ležalo ob reki Muri, kljub intenzivni iskalni akciji še niso našli. Še bolj intriganten pa je primer izginotja 17-letne Katarine Juhart, ki jo pogrešajo že več kot mesec dni in ni izginila prvič.
 Rudolfa in Katarine še niso našli

Katarina Juhart ima komaj 17 let, a je v manj kot pol leta izginila že drugič (foto: policija.si)

Prejšnji teden so se najprej oglasili policisti Policijske uprave Murska Sobota, ki so jih v četrtek (4. maja) obvestili, da sorodniki od jutra pogrešajo 59-letnega Rudolfa Radošiča iz kraja Ižakovec, ki se nahaja v občini Beltinci. Po objavljenem opisu pogrešanega je slednji visok približno 180 cm, suhljate postave, ima čelno plešo in kratke lase, nazadnje pa naj bi imel oblečene temno modre hlače ter večbarvno majico z ovratnikom in dolgimi rokavi.

Zelo zaskrbljujoč pa je bil podatek, da so bicikel pogrešanega našli neposredno ob reki Muri. Po štirih dneh iskalnih aktivnosti do trenutka nastanka tega članka pogrešanega še niso našli, iskanja pa tudi še niso preklicali. Še bolj nenavadna pa je zgodba izginotju 17-letne Katarine Juhart. Mariborske policiste so namreč v petek 5. maja obvestili, da jo pogrešajo že vse od 27. marca.

»Policisti Policijske postaje Maribor II so bili obveščeni, da je pogrešana 17-letna Katarina Juhart. Nazadnje so jo videli 24. marca 2023 okoli 7. ure zjutraj v Mariboru. Pogrešana je visoka od 160 do 165 cm, močnejše postave, ima daljše rjave lase in je svetle polti,« so zapisali v sporočilo za javnost. Pri tem kar bode v oči vprašanje, kako lahko bližnji šele čez dober mesec opazijo, da je neznano kam izginilo 17-letno dekle?

Da bi bilo vse skupaj še bolj zapleteno pa Katarina ni izginila prvič. Že 22. novembra lanskega leta je odšla neznano kam, a so jo očitno kasneje našli. Tedaj so policisti med drugimi podatki zapisali tudi, da je dekle, ki je takrat imelo šele 16 let, iz okolice Zgornje Kungote, poleg tega pa običajno nosi očala z dioptrijo in s črnim okvirjem. Seveda tudi tokrat policisti prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o njej, da jim to nemudoma sporočijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.