Naslovnica Šport Rokometne kvalifikacije za OI v Parizu se hitro bližajo

Rokometne kvalifikacije za OI v Parizu se hitro bližajo

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodna rokometna zveza je dorekla vse termine kvalifikacij za nastop na poletnih Olimpijskih igrah v Parizu. Slovensko moško reprezentanco kvalifikacije čakajo že čez slab mesec dni, žensko izbrano vrsto pa kmalu zatem v aprilu.
Rokometne kvalifikacije za OI v Parizu se hitro bližajo

Slovenijo doslej na OI še ni zastopala nobena ženska reprezentanca v kolektivnih športih, toda… (foto: FB RSZ)

Z Rokometne zveze Slovenije (RZS) so posredovali informacije Mednarodne rokometne zveze (IHF), ki je pravkar določila vse datume prihajajočih kvalifikacij za nastop na letošnjih poletnih Olimpijskih igrah v Parizu. Najprej bodo sredi prihodnjega meseca marca na vrsti kvalifikacije za moške reprezentance. Slovenija bo nastopila v skupini, ki bo igrala na turnirju v španskem mestu Granollers.

 »Uvodni dan, v četrtek, 14. marca, se bo ob 21. uri pomerila z Brazilijo, dan kasneje pa ob enaki uri še Španijo. Sledil bo dan premora, v nedeljo, 17. marca, ob 15.15. pa nato še tekma z Bahrajnom,« so pojasnili z RZS. Ker se na Olimpijske igre uvrstita prvi dve ekipi iz skupine, bo morala četa selektorja Uroša Zormana na prvi tekmi na vsak način premagati Brazilijo, potem brez pritiska odigrati proti Španiji in za pot v Pariz ugnati še Bahrajn.

Slovensko žensko rokometno reprezentanco pa prvič v zgodovini čakajo olimpijske kvalifikacije v mesecu aprilu in sicer v nemškem mestu Neu Ulm. »V četrtek, 11. aprila si bo ob 17.45 stala nasproti z gostiteljicami Nemkami. Sledil bo dan premora, vikend pa bo prinesel še dva preizkusa. V soboto, 13. aprila se bodo slovenske rokometašice ob 16.45 pomerile s Paragvajem, v nedeljo pa ob 16. uri še s Črnogorkami,« so pojasnili z RZS.

Tudi rokometašice bodo morale za uvrstitev na Olimpijske igre osvojiti vsaj drugo mesto v skupini, o katerem bo najbrž odločala zadnja tekma s Črno Goro. Sicer so se na zadnjem svetovnem prvenstvu lani decembra Nemke in Črnogorke uvrstile za odtenek višje kot Slovenke, vendar je zasedba slovenskega selektorja Dragana Adžića na SP izgubila le proti reprezentancama Francije in Norveške, ki sta potem osvojili zlato in srebrno medaljo.  

Dejansko razmerje moči v tej skupini bo tako vidno šele na nemškem parketu. Z RZS so še obvestili slovenske ljubitelje rokometa, da so vstopnice za oba kvalifikacijska turnirja že v prodaji, da je agencija Kompas že pripravila celoten potovalni aranžma za obisk Granollersa in da bo kmalu pripravljen tudi podoben paket za obisk nemškega Neu Ulma.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.