Naslovnica Šport Rokometašice skozi šivankino uho na Evropsko prvenstvo

Rokometašice skozi šivankino uho na Evropsko prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

V domačih športnih krogih še vedno odmeva uspeh slovenska ženska članska rokometne reprezentance. Slovenske rokometašice so v zadnjem krogu kvalifikacij za letošnje evropsko prvenstvo odločilno tekmo proti Češki reprezenatanci v gosteh odigrala neodločeno (30:30), kar je zadostovalo, da so se že šestič v zgodovini uvrstile na največji turnir stare celine. 

rokomet clanice most jun2018Tokrat je bila točka na Češkem še posebej sladka, saj so se z njo Slovenke skozi šivankino uho uvrstile na EP (foto: rzs.si)

 

Slovenske rokometašice so se po dobri igri v drugem polčasu odločilne tekme s Češko uvrstile na letošnje evropsko prvenstvo, ki bo med 29. novembrom in 16. decembrom potekalo v Parizu, Nantesu, Montbeliardu, Nancyju in Brestu. V odločilnem dvoboju v češkem Mostu so po hudem in ogorčenem boju osvojile točko ter se na EP uvrstile kot najboljša tretjeuvrščena ekipa kvalifikacijskih skupin.

Varovanke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so tokrat precej slabše odigrale prvo polovico tekme, ki so jo po zmedeni in nepovezani igri končale kar s petimi goli zaostanka (17:12). Drugi polčas so Slovenke začele bistveno bolje, a so se vseeno morale vse do 54. minute močno truditi, da so lahko spet prišle do izenačenja (27:27). V izjemno dramatični končnici pa so naše odigrale odlično in vseskozi držale korak s Čehinjami. Zadnji, odločilni gol za končnih 30:30 in pot na EP je 40 sekund pred koncem dosegla Tjaša Stanko. 

“V prvem polčasu smo igrali zelo slabo, kar me je zelo jezilo, med polčasom pa smo se v garderobi dogovorili, da moramo igrati bolje, saj še ni nič končanega in to smo tudi storili. Hitro smo se vrnili na dva zadetka zaostanka in si na koncu zasluženo izborili to dragoceno točko. Naša reprezentanca kljub temu, da je pomlajena, deluje zelo konkurenčno, saj je največ izgubila za šest zadetkov proti Danski na prvi tekmi in proti tej ekipi dobro odigrala tudi doma. Uvrstili smo se na drugo evropsko prvenstvo zapored, poleg tega pa smo igrali tudi na svetovnem, tako da sem zelo ponosen na naša dekleta,” je bil lahko upravičeno zadovoljen slovenski selektor Uroš Bregar, ki je imel med kvalfikacijami veliko težav s poškodbami igralk. 

Slovenke so sicer na šestih tekmah v kvalifikacijski skupini 5 premagale le Islandke. Dvakrat so igrale neodločeno s Čehinjami in enkrat z Islandkami, proti Dankam pa so obakrat izgubile. Na evropskem prvenstvu bodo igrale šestič, pred tem so nastopile na Danskem leta 2002, na Madžarskem leta 2004, na Švedskem leta 2006, na Danskem in Norveškem 2010 in na Švedskem 2016. A tokrat so res veliko tvegale, saj se z eno samo zmago s šestih kvalifikacijskih tekem največja tekmovanja običajno lahko spremlja le prek televizijskih zaslonov. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.