Naslovnica Trendi Rock četrtek v Gala Hali

Rock četrtek v Gala Hali

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji četrtek, 9. marca se v Gala hali napoveduje rock večer s slovenskima skupinama Suzi Soprano (Krško) in Broken Lock (Črnomelj).

Suzi Soprano v elementu (foto: Benjamin Kovač/FB Suzi Soprano)

Društvo Kapa bo v Gala hali 9. marca gostilo dvojni rock koncert. Črnomaljski kvartet Broken Lock ima že spoštovanja vreden delovni staž, saj ‘žaga’ že od preloma tisočletja (leta 2000 so se izkazali v Križankah na Novem Rocku) in je lani izdal svoj 5. studijski album, ki nosi naslov ‘Postmodern Songs’. V Gala hali bodo predstavljali skladbe s tega albuma, kot je sveže izdani singl z videospotom ‘2 Faces’, pa tudi svoje starejše hite.

»Iz začetnih post-grungerskih in stoner rock vplivov bendov tipa Alice in Chains, Kyuss ipd., so tekom let razvili svoj prepoznaven slog, ki je nekakšen avantgardni hardcore z obilo progresive. Duo kitar Janeza in Riharda sestavlja atipične, a catchy in mastne riffe ob podpori neparnih taktovskih načinov ritem sekcije bobna in basa,« so zapisali v napovedniku Društva Kapa in spomnili še na ogromno domačih koncertov ter turnej skupine po vsej Evropi.

Skupina Suzi Soprano pa prihaja iz Krškega in deluje nekaj več kot šest let. Na svoji dosedanji glasbeni poti je izdala dva EP-ja in en dolgometražni album ‘Prividi’. Baje naj bi pravkar snemala nov album, sicer pa je koncertno kilometrino pridobivala na številnih odrih po Sloveniji, pa tudi po Belgiji, Češki, Slovaški, Italiji in na Hrvaškem. Za ogrevanje, glasbeno kuliso med nastopi in ohlajanje po koncertu pa bo skrbel DJ Govnač.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.