Naslovnica Gospodarstvo Za slovenski podjetji po 130 tisoč evrov

Za slovenski podjetji po 130 tisoč evrov

Avtor: Spletno Uredništvo
V tretji seriji sofinanciranja eksperimentov projekta EUHubsS4Data sta bili uspešni kar dve slovenski podjetji. Prvi je eksperiment Ginger Bee, prek katerega se bo nadgradila aplikacija Posadi.si, ki je vse bolj uspešen spletni asistent za vrtnarjenje. Drugi nagrajeni pa je eksperiment Vineprotada, ki je nadgradnja sistema za pomoč pri upravljanju vinogradov eVineyard.
Za slovenski podjetji po 130 tisoč evrov

Na tretji razpis je bilo prijavljenih 97 podjetij, uspešni pa sta bili kar dve slovenski podjetji (foto: IPPR)

Mednarodni projekt ‘EUHubs4Data’ poteka že od 1. septembra leta 2020 in bo trajal vse do 31. decembra letošnjega leta in je financiran s strani raziskovalno-inovacijskega programa Horizon 2020. Projekt je posvečen odpravi pomanjkanja podatkovno podprtih inovacij MSP-jev na evropskih tleh, prek njega pa se vzpostavlja evropska zveza masovno podatkovnih digitalnih inovacijskih stičišč.

Poseben konzorcij, ki sodeluje pri tem projektu, sestavlja 21 organizacij, Slovenijo pa v njem predstavljata Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ter digitalno inovacijsko stičišče 4PDIH. Tokrat sta bili v tretji seriji sofinanciranja eksperimentov projekta EUHubsS4Data uspešni kar dve slovenski pobudi – eksperiment Ginger Bee in eksperiment Vineprotada. Obe bosta prejeli po 130.000 evrov sredstev.

Eksperiment Ginger Bee podjetja Proventus d. o. o. iz Šempetra pri Gorici predvideva nadgradnjo aplikacije Posadi.si – odlični asistent za vrtnarjenje, ki je v tujini znana kot Tomappo. »Ponudimo lahko več informacij o posameznih sortah vrtnin, prilagojene kontekstu – doma na vrtu ali med policami vrtnega centra, izboljšamo učinkovitost ter hkrati zmanjšamo nadležnost oglaševanja…,« pravi Tilen Blažica, soustanovitelj in direktor podjetja.

Drugi uspešni eksperiment pa se imenuje Vineprotada, namenjen pa je nadgradnji programske rešiteve za upravljanje vinogradov eVineyard, katera vinogradnikom pomaga pridelati bolj kakovostno grozdje in sicer na okolju prijazen način. Za tem eksperimentom stoji podjetje Elmibit d. o. o. iz Gornje Radgone.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.